Regiocup KNVB

Het zijn ook voor de voetballers bij zowel de jeugd als de senioren onzekere tijden. Vanuit de KNVB komen wel geluiden over het opzetten van een evt. Regiocup maar concreet is er nog niks vastgesteld. Dat heeft veel clubs doen besluiten om dan zelf maar iets te gaan organiseren in de vorm van een onderling toernooi.

Foto: Frans Bode

Zo hebben de 1e klassers Buitenpost, Broekster Boys, fc Burgum, L. Zwaluwen, Drachtster Boys en Blauw Wit de koppen al bij elkaar gestoken voor het opzetten van een eigen onderling toernooi. En zij zijn niet de enigen zo is gebleken. Her en der worden contacten gelegd en wordt de samenwerking gezocht.

Volgens voorzitter Johannes Woudstra van Zeerobben ontstaat er door de afwachtende houding van de KNVB wildgroei en wordt er overal naar alternatieven gezocht en staat de KNVB straks achter in de rij. Dit standpunt van de voorzitter bereikte ook omrop Fryslan die de voorzitter van Zeerobben opzocht en vroeg om nadere uitleg van zijn standpunt in deze. Na de uitzending was er vanuit de provincie veel bijval voor het signaal dat Zeerobben hiermee afgaf aan de KNVB. Wordt ongetwijfeld vervolgd.