Harlinger aangehouden in grootste heroïnevangst ooit in Nederland

Een 38-jarige Harlinger is opgepakt in verband met grootschalige heroïnesmokkel. Opsporingsdiensten onderschepten in de haven van Rotterdam ruim 1.500 kilo heroïne. In Nederland gaat het volgens het Openbaar Ministerie om de grootste onderschepping van heroïne ooit. Naast de Harlinger is er ook een 37-jarige inwoner van Tzummarum aangehouden en zijn er nog drie anderen aangehouden.

Foto: Openbaar Ministerie

Een intensieve samenwerking tussen het HARC-team en de Britse National Crime Agency (NCA) heeft geresulteerd in de onderschepping van ruim 1500 kilo heroïne in de Rotterdamse haven. De verdovende middelen werden door de Douane in een container gevuld met Himalayazout uit Pakistan aangetroffen. Het is de grootste onderschepping van heroïne ooit in Nederland. De partij heeft een straatwaarde van zo’n 45 miljoen euro.

Aanhoudingen

Op basis van informatie uit Engeland kwamen verschillende verdachten in beeld. In het gezamenlijk onderzoek werd op een adres in het Brabantse Etten-Leur vervolgens op 9 februari een inval gedaan. Daar werden vijf mannen aangehouden. Drie mannen van 38, 37 en 33 jaar uit Harlingen, Tzummarum en Nieuw Vennep blijven 90 dagen langer vastzitten, zo besloot de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank vandaag. De overige twee verdachten, mannen van 62 en 60 uit Sint Willebrord, zijn op vrije voeten maar blijven verdachten. (Bron: Openbaar Ministerie)