45-jarige Wijnaldemur krijgt 100 uur taakstraf voor wietteelt

Een 45-jarige inwoner van Wijnaldum is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. In december 2019 trof de politie een wietplantage aan met 249 plantjes aan in de garage van het huis van de verdachte aan de Readyk. Dit meldt Omrop Fryslân op haar website.


De Wijnaldumer had tegen de rechter gezegd dat hij nog maar vijf dagen bezig was. Echter had de politie het vermoeden dat de man al langer wiet teelde, maar bewijs daarvoor kan de politie niet leveren.

Geldgebrek was de reden dat de men met de teelt begon. Maar door de ontdekking van de plantage kwam hij nog niet verder in de problemen. Hij raakte zijn huis en zijn woning kwijt. Ook kreeg hij een rekening van energiebeheerder Liander van 6.000 euro.