Razende Roeland raast weer op volle snelheid, want het mag !

Donderdagavond om 21.00 uur is er weer een nieuw moment voor je wekelijkse metal vitamine. Nu wil het geval dat ik ram vol zit met nieuwe muziek vooral van onze ooster buren.

Er is muziek van veel Duitse bands, Helloween, Rammstein en Letzte Instanz. Letzte Instanz is een in 1996 opgerichte Neue Deutsche Härte- en medieval-metalband uit Dresden Duitsland. Ze zijn voornamelijk bekend om hun specifieke gebruik van viool en cello. Bij de oprichting ware de leden Hörbi, Tin Whistle, Muttis Stolz, Kaspar Wichman, Holly D. en Markus G-Punkt. Benni Cellini en Robin Sohn kwamen een jaar later bij de groep. Tot op vandaag hebben ze 6 studioalbums, een livealbum, een live dvd, een single en hebben ze nummers afgestaan voor een aantal compilaties.

Daarnaast is er ook war-metal van de bands Sabaton en Rebellion. Rebellion is een Duitse heavy metal band. Het werd opgericht in 2001 toen gitarist Uwe Lulis Grave Digger in 2000 verliet en ex-Grave Digger-bassist Tomi Göttlich met zich meenam. Ook is er muziek van de band Atomic Venture, zij hebben de eerste single van hun nieuwe album uitgebracht.


Karma To Burn heeft twintig jaar geleden een nieuwe wereld geopend. De grondleggers van de instrumental riffrock bewezen immers dat de job als zanger zwaar werd overschat. De mannen van Atomic Vulture hebben dat zeer goed begrepen. Gitarist Pascal David, bassist Kris Hoornaert en drummer Jens Van Hollebeke mogen dan een herkenbare old school-klank produceren, de groep is veel meer dan het prototype van het traditionele stoner/spacerockgezelschap. Pompende grooves, ambient, fuzz, psychedelica, doom,… de Gentenaars verwerken het moeiteloos in hun composities. Instrumentaal? Toch voor 90%. Voor hun recentste release leende het trio even Henk Vanhee van het Brugse Cowboys & Aliens als gastzanger. Een eenmalige samenwerking? Enkel in de opnamestudio? Of ook op het podium van Alcatraz? De toekomst zal het uitwijzen. Last but not least, heeft Axis Mundi ook nog een nieuwe single afgeleverd. Deze plaat neem ik ook mee.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland of de Facebook pagina Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.