Jeugdjournaal Zeerobben

Zoals gebruikelijk is was er afgelopen zaterdag wederom een goed gevuld programma. Het jeugdbestuur had het liever nog uitgebreider gezien maar snapt ook dat dat niet altijd mogelijk is. De één is toe aan een “echte” wedstrijd en is die onderlinge partijtjes/wedstrijdjes/toernooitjes wel beu terwijl de ander er niet genoeg van kan krijgen. De verschillen zitten hem met name in de onder- en bovenbouw. Daarnaast blijkt ook nog eens dat ook de leden van Zeerobben geconfronteerd worden met alle corona-perikelen en de gevolgen van dien. Zo neemt het aantal besmettingen op basisscholen toe waardoor gehele klassen soms in quarantaine moeten. Natuurlijk heeft dat ook z’n weerslag op kinderen die in teamverband bij Zeerobben spelen.

Desalniettemin blijft de jeugdafdeling proberen om de jeugd gemotiveerd te houden en organiseert dan ook voor morgen weer de nodige wedstrijdjes. Zoals gezegd kan niet alles doorgaan ivm corona-perikelen maar er blijven toch nog genoeg wedstrijdjes/toernooitjes over. Bij de onderbouw blijft de animo onverminderd groot. De kinderen willen altijd wel voetballen. Ze komen dan ook in grote getale elke zaterdag. Opvallend bij de bovenbouw is het nog steeds aanhoudende enthousiasme van de JO17-2/JO17-3/JO19-2. Zij spelen bijna wekelijks een wedstrijd tegen elkaar en doen dat vol overgave en plezier. Verder gaan de JO17-1 en JO15-1 partijtjes voetvolley doen en staat er tot slot nog een volledige wedstrijd van JO19-1 tegen de beloftes op het programma. Dat kan best een interessante wedstrijd worden voor spelers en publiek maar helaas kan het publiek nog niet meekijken. Nou ja, indirect natuurlijk wel want de wedstrijd wordt live uitgezonden via Usportfor. Men kan via “matchcenter” op de site van Zeerobben of via de app dan toch eenvoudig even meekijken en met het geluid aan ben je er dan toch een beetje bij.

Waddenrobkes
Afgelopen woensdag was er weer een mooie groep kinderen op de training bij de Waddenrobkes. Zij waren zich weer aan het voorbereiden op de landencompetitie van morgen. Want oefening baart kunst. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Elke week zijn ze er weer. De allerjongsten vanaf 4 jaar trainen elke woensdagmiddag al mee en vanaf 5 jaar is het zaterdags meedoen aan de landencompetitie. En ondanks het feit dat er nog steeds geen versoepelingen zijn afgekondigd voor de buitensporten vermaken deze kinderen zich toch elke week weer. Zaterdag vanaf 9 uur spelen ze weer mee met de landencompetitie. Kom ook langs om eens een kijkje te nemen of doe gewoon mee. Voor meer informatie kan men bellen/appen met Robbin Elsinga op nummer 06-57572282.


Foto: Frans Bode

Zaterdag
Er wordt al om 09.00 uur gestart met de eerste wedstrijd van JO13-1 tegen JO15-3 en wedstrijdjes in toernooivorm voor de JO10-groep samen met de JO11-2 en JO11-3. En natuurlijk de Waddenrobkes om 09.00 uur. Daarnaast ook een wedstrijd voor de JO13-1 tegen de JO15-3 en de JO12-1 tegen de JO11-1. Om 10.15 uur spelen dan de beloftes tegen JO19-1 en start het voetvolley voor JO17-1/JO15-1. En dan om 12.00 uur starten de wedstrijden JO14-1 tegen JO15-2 en JO19-2 tegen JO17-2/JO17-3. We kijken al een beetje verder vooruit. Op zaterdag 8 mei is er in verband met de meivakantie geen programma en dat geldt ook voor het Hemelvaartsweekend van 15 mei. De verwachting is dat velen dan niet aanwezig zijn. Naast de trainingen zijn de volgende voetbalactiviteiten dan op zaterdag 22 mei. Wellicht is er dan ook meer bekend over het wel of niet doorgaan van de Regiocup.