Vlielandse ANWB-paddenstoelen vanaf juni per opbod te koop

Grote run verwacht op de 19 paddenstoelen die de eerste twee weken van juni geveild worden. Van de duinpan naar de achtertuin. 

De Gemeente Vlieland verving afgelopen zomer de vertrouwde bewegwijzeringen van het eiland en schonk ze aan de VVV Vlieland en Lab Vlieland. Het doel: een veiling organiseren waarvan de opbrengst in het eiland gestoken wordt. Zo gezegd, zo gedaan. De paddenstoelen zijn bekend van hun vertrouwde plekken langs fietspaden, bosranden en duinopgangen. Menig eilander kent de paaltjes als vast onderdeel van de eigen omgeving, voor bezoekers kleven er herinneringen aan van vroegere zomervakanties. Het zullen bijzondere blikvangers zijn in menig achtertuin. Bijzettafels, plantenstaanders, pronkstukken van voorbije tochten of gewoon, oude ANWB-paddenstoelen van Vlieland.

Met onder anderen deze opbrengst wordt begin 2022 de Waterroute Vlieland gerealiseerd, een wandel-, hardloop- en fietsroute die de waterkringloop van het eiland op interactieve wijze in beeld brengt. De VVV Vlieland volgt met de veiling het voorbeeld van Terschelling, waar bij een zelfde actie vorig jaar rond de 30.000 euro werd opgehaald. Gezien dat succes en de wijdverbreide waardering voor Vlieland wordt er ook voor deze wijzers een grote belangstelling verwacht. Bieden op de paddenstoelen gebeurt op Marktplaats via www.waterroutevlieland.nl. De veiling start op 1 juni 12.00 en eindigt op 13 juni 2021 om klokslag 12.00.