Twee loslopende honden bijten kat dood en takelen ander hondje flink toe

Dinsdagochtend hebben twee loslopende honden flink huisgehouden in Harlingen. Een kat werd door de twee honden aangevallen en werd zo toegetakeld dat de eigenaren het beestje moesten laten inslapen. Daarop werd een andere kleinere hond tijdens het uitlaten ook aangevallen door de twee loslopende honden.

Bij de melding van de kat was het nog niet duidelijk dat het om twee gevaarlijke, loslopende honden ging. Doordat er steeds meer meldingen gedaan werden over de honden ging de politie op onderzoek uit. Uiteindelijk kwam de politie achter het adres waar de honden thuishoorden. De honden bleken inmiddels weer thuis te zijn. De agenten hebben de eigenaar uitgelegd wat de honden hadden aangericht. Het baasje heeft naar aanleiding van de uitleg besloten de honden te laten inslapen.

De politie is nog op zoek naar eventuele andere slachtoffers van de honden.