Stichting Present en Ronde Tafel Harlingen trekken de kar!

Wat een geweldige verrassing voor stichting Present Noordwest Friesland! Present kreeg een heuse kar aangeboden door de Ronde Tafel Harlingen met een huif met daarop : “ zullen we samen de handen uit de mouwen steken?”

Uitreiking Kar – Foto: Klaas Salverda

Deze kar is geweldig voor onze praktische projecten zoals verhuizingen of meubels ophalen”, aldus een dankbare Anja Schilder, algemeen coördinator van Present. De mensen die hulp krijgen via Present hebben zelf vaak geen goed netwerk, een slechte gezondheid en weinig financiële middelen tot hun beschikking. De kar kan worden ingezet bij hulpvragen waar vervoer gewenst is.

Ronde Tafel Harlingen zet zich in voor projecten en goede doelen in de regio NoordWest Friesland. Jaarlijks wordt met onder andere de verkoop van wijn, rollades en zalm geld ingezameld waarmee doelen zoals Stichting Present kunnen worden ondersteund.


Dit is een prachtig voorbeeld hoe een club ondernemende mannen vorm geeft aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Bedrijven en ondernemers kunnen dat op verschillende manieren doen, door sponsering, door materialen of geld, maar ook door fysieke inzet: handen uit de mouwen.

Present Noord West Friesland organiseert projecten, waarbij groepen vrijwilligers zich inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. Dat kan een eenmalige, jaarlijkse of terugkerende activiteit zijn. Het betreft praktische hulp, zoals het schoonmaken van een huis, verhuizen of opruimen van de tuin. Elke groep uit de samenleving kan Present zijn. Mensen kunnen zich aanmelden als individu, als gezin, als school, als bedrijf, als kerk, als collega’s of als een andere groep.

Wilt u met uw bedrijf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en meer weten van de stichting? Neem dan contact op met Anja Schilder anja.schilder@presentnwf.nl of kijk op de website www.presentnwf.nl.