Zeerobben Jeugdjournaal

Onderstaand weer een verse nieuwsoverzicht van voetbalvereniging Zeerobben. Met onder andere ‘De Meiden van Zeerobben die net als de jongens begonnen zijn aan de regiocup. Verder nieuws van De Waddenrobkes en nieuws van het jeugdbestuur van Zeerobben’.

De meiden van Zeerobben
Ook voor de meiden van Zeerobben begon afgelopen zaterdag de regiocup met 2 wedstrijden. In alle vroegte vertrok MO13-1 richting Hardegarijp. Zij moesten al om 09.00 uur aantreden tegen Hardegarijp. Een spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-3 overwinning voor Hardegarijp. Morgen nieuwe kansen in de regiocup als er al om 08.45 uur op het Oostersportpark gespeeld wordt tegen MKV. Zal ongetwijfeld ook weer een pittig potje worden.

Voor het eerst sinds lange tijd weer een korte pep-talk van Harrit Kingma voor zijn meiden van MO17 voor aanvang van de wedstrijd. (Foto: Gertjan Miedema)

MO17 moest ook al vroeg op pad richting Heerenveen. Want een uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys stond op het programma en iedereen wist al dat dit een loodzware opgave zou worden. Heerenveense Boys MO17 komt komend seizoen uit in de landelijke divisie. Het hoogste amateurniveau van Nederland. En dan weet je dat je aan de bak moet. Maar de meiden van Heerenveense Boys lieten zien waarom ze komend seizoen op hoog niveau spelen. Ze waren op alle fronten beter en wonnen verdiend met 7-0. Maar niet getreurd. Zaterdag zijn er op het Oostersportpark weer nieuwe kansen als de wedstrijd tegen QVC om 12.15 uur op het programma staat. Een oude bekende uit een eerder bekertoernooi.


Waddenrobkes
Zaterdag is het dan zover voor de Waddenrobkes. Dan is de “grande finale” op het Oostersportpark. Voor sommigen zal het de laatste keer zijn dat ze meedoen bij de allerjongsten. Zij hebben met veel plezier 1 of 2 seizoenen bij de Waddenrobkes gespeeld. Hebben veel plezier gehad en veel geleerd. Het is voor hen tijd om de overstap naar de JO8 te maken. Er is in ieder geval een goede basis gelegd voor een succesvol vervolg bij de jeugdafdeling van Zeerobben. Velen blijven vanwege hun leeftijd nog bij de Waddenrobkes en komen aan het begin van het nieuwe seizoen weer terug. Maar eerst dus zaterdag de finale met na afloop uitreiking van de medailles. Erg jammer dat er nog steeds geen publiek bij mag zijn maar de kinderen zullen zeker blij en vol trots hun medaille laten zien. Thuis, aan familie en op school.

Waddenrobkes. Foto: Frans Bode

Partijmaster afgesloten
De afgelopen maanden is er door de verschillende teams steeds weer gezocht naar nieuwe uitdagingen tijdens de trainingen. Bij de JO17-1 werd halverwege het seizoen partijmaster ingevoerd. Tijdens de trainingen konden de spelers op diverse onderdelen punten verdienen hetgeen uiteindelijk resulteerde in een winnaar. Mark Alberda won de 1e periode. De 2e periode was voor Tygo Feenstra. En vorige week werd bekend dat de algehele winnaar van dit seizoen Tomas Zeilmaker is geworden. Hij mag de beker mee naar huis nemen inclusie een waardebon te besteden bij Levels. Een mooie afsluiting van een “raar” seizoen.

Anne van der Tuin

Anne van der Tuin nieuwe Jeugdvoorzitter Zeerobben
Nadat voormalig jeugdvoorzitter Herke de Groot vanwege drukke werkzaamheden zijn functie van Jeugdvoorzitter had ingewisseld voor die van Algemeen bestuurslid, moest Zeerobben op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de grote jeugdafdeling. Dat een zoektocht naar nieuwe vrijwilligers en functionarissen in Coronatijd geen gemakkelijke opgave is, zal duidelijk zijn.

Heel erg blij is Zeerobben dan ook dat het toch nog redelijk snel gelukt is iemand te vinden die het aan het aan meer veranderingen onderhevige jeugdbestuur kan toevoegen als hun voorzitter. En dan ook nog eens niet zomaar iemand. Nee, met de benoeming van Anne (Aone) van der Tuin krijgt het jeugdbestuur een voorman uit eigen geledingen, een Zeerob in hart en nieren, opgegroeid op het Oostersportpark en al op velerlei terreinen actief geweest als vrijwilliger binnen de club. Juist ook in Coronatijd was Anne nog zeer actief betrokken bij de organisatie en begeleiding van de onderlinge oefenwedstrijd, toernooitjes en andere activiteiten op competitieloze zaterdagen. En voor iemand die ondanks een drukke maatschappelijke positie als onderwijzer en vader in een jong gezin nog tijd vrij kan maken om in het verenigingsleven actief te zijn, is de stap naar een leidende positie als jeugdvoorzitter bij een club als Zeerobben met een grote en zeer actieve jeugdafdeling snel gemaakt.

Met de op handen zijnde Regio Cup in de maand juni komt langzaam maar zeker weer zicht op “normaal” competitievoetbal vanaf augustus. Heel de voetbalwereld kijkt er nu al naar uit. Weer wekelijks trainen, wedstrijden spelen, winnen, verliezen, feestjes vieren, teleurstellingen verwerken. Maar alles met elkaar beleven en het verenigingsleven weer inhoud geven, dat is waar naar uitgekeken wordt. En met dat vooruitzicht lijkt de start van Anne van der Tuin perfect getimed!