Bijzondere Noorderbreedte-foto-expositie komt naar Harlingen


Intieme en ontroerende herinneringen aan de bevrijding

Een maand lang kunnen bezoekers van woonzorgcentrum De Batting in Harlingen deze zomer een bijzondere expositie bekijken. In de fotoexpositie ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’ delen 44 bewoners van Noorderbreedte hun meest intieme en ontroerende herinneringen aan de bevrijding.

De expositie ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’ laat 44 bijzondere portretten zien van bewoners, die hun dierbaarste herinneringen aan de bevrijding 76 van jaar geleden delen. Mooie herinneringen, maar ook hartverscheurende momenten, die diepe sporen hebben achtergelaten in hun leven. Verhalen die Noorderbreedte heeft gebundeld in het gelijknamige boek ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’.

Reizende expositie
Om iedereen de gelegenheid te geven deze bijzondere portretten en verhalen te zien en te lezen, zal de foto-expositie een jaar lang langs alle Noorderbreedte-locaties reizen, om vervolgens op 5 mei 2022 te eindigen in De Blokhuispoort in Leeuwarden. Van 18 juni tot en met 15 juli 2021 is de bijzondere expositie te bewonderen in De Batting in Harlingen.


Bijzonder boek
Fotograaf Menno de Boer ging de afgelopen anderhalf jaar op pad om de 44 bewoners en hun dierbare voorwerpen te portretteren. Zorgcollega’s legden – af en toe samen met kinderen en kleinkinderen – de meest bijzondere verhalen vast op papier. Het resultaat is met zorg gebundeld in een indrukwekkend boek, waarin verhalen en foto’s elkaar afwisselen.

Meer informatie
Op de website www.noorderbreedteviertdevrijheid.nl vindt u de data van de rondreizende expositie. Hier kan ook het boek worden besteld. Daarnaast is het boek ook verkrijgbaar op alle locaties van Noorderbreedte en in de winkel en de webshop van het Fries Verzetsmuseum. De opbrengsten van het boek gaan naar het Fries Verzetsmuseum, dat als doel heeft om dit soort bijzondere oorlogsverhalen niet
verloren te laten gaan.

Over Noorderbreedte
Noorderbreedte biedt voornamelijk zorg aan ouderen in Fryslân binnen vijftien locaties en een revalidatiecentrum. Noorderbreedte is gespecialiseerd in dementie, Huntington, Gerontopsychiatrie, Korsakov en Niet-Aanboren Hersenletsel. Bij Noorderbreedte werken ruim 2.800 medewerkers en ruim 1.500 vrijwilligers aan de waardevolle dag voor de cliënten.