Kazemattenmuseum zonder water

Water is er genoeg rondom het Kazemattenmuseum. Maar helaas komt er niets uit de kraan. Wat is er aan de hand? Vorige week donderdag viel de waterdruk in het Kazemattenmuseum helemaal weg. De storingsdienst van Vitens ontdekte vrijdagmiddag dat er in de waterleiding naar het museum een lek moest zitten. Dat werd niet gelokaliseerd, ook niet door Rijkswaterstaat, de feitelijke cliënt van Vitens voor de watervoorziening op Kornwerderzand. Waterbedrijf Vitens kondigde die maandag erop verder onderzoek te doen.


Tja, daar zit je dan als museum. Na 5 juni eindelijk weer open, bezoekers in aantocht en geen water. De vrijwilligers van het Kazemattenmuseum zijn echter niet voor één gat te vangen. Met de nodige creativiteit en improvisatie werd er water geregeld. Jerrycans en flessen water werden aangesleept. Flessen water voor de koffie en thee en jerrycans met spoelwater voor de toiletten. Bezoekers werd gevraagd om bij toiletgebruik door te spoelen met een emmertje water.

De meeste bezoekers konden er de humor wel van inzien en er viel geen wanklank. Er was veel begrip voor de vrijwilligers die op een creatieve manier het waterprobleem wisten op te lossen. Inmiddels is het lek gevonden, maar het duurt nog even voordat de waterleiding gerepareerd is. De leiding is namelijk van asbest en daarvoor moeten mannen in witte pakken opdraven. Hopelijk kunnen de vrijwilligers op vrijdag de bezoekers weer ontvangen, zoals het hoort. Met water uit de kraan!