fc Harlingen Nieuws

Met het weekendvooruitzicht van de senioren. En we lezen wat de jeugd van fc Harlingen heeft gepresteerd de afgelopen week. Je leest het hieronder.

Weekendvooruitzicht senioren fc Harlingen 

Eindelijk! Het nieuwe voetbalseizoen voor de senioren staat op het punt van beginnen. Iedereen heeft hier zo naar uitgekeken, de spelers, staf en niet te vergeten de vaste supporters.  Zowel de heren als de dames 1 spelen hun eerste bekerwedstrijd thuis op de Vierkantsdijk. Zaterdag bijten de Vrouwen 1 van fc Harlingen de spits af. En niet met zomaar een wedstrijd, nee nee, het is direct de stadsderby.  


fc Harlingen Vrouwen 1                                                                                                                                   
Het belooft een mooi bekerduel te worden tegen Zeerobben VR1. Met nagenoeg het team en staf als vorig jaar zijn de vrouwen al een paar weken hard aan het trainen. Ook zijn er al 2 oefenwedstijden gespeeld. In Sexbierum werd er gespeeld tegen AVC en vorige week speelden de Vrouwen tegen VV Beetgum. Beide tegenstanders waren een maatje te groot, maar dat is soms nodig was voor een nuttige voorbereiding. Zaterdag 4 september om 14.00 uur is de aftrap van het eerste bekerduel voor fc Harlingen VR1 en uiteraar is publiek van harte welkom! 

fc Harlingen 1                                                                                                                                                       
Ook de heren van fc Harlingen 1 hebben een serie vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en zullen zondag aftrappen voor de eerste bekerwedstrijd. fc Harlingen is ingedeeld bij: v.v. Dronrijp, RKO (Rutten) en vv Blauw Rood’20 (Bolsward). Hiervan zullen onze mannen twee uitwedstrijden spelen, maar de eerste van de serie van drie is zondag een thuiswedstrijd. Dan speelt fc Harlingen 1 op het eigen veld tegen vv Dronrijp.  De Rypsters komen dit seizoen uit in de 3e klasse en beide teams zijn geen onbekenden van elkaar. De wedstrijd op sportpark Vierkantsdijk begint zondag om 14.00 uur en publiek is van harte welkom! 

PROGRAMMA 

Zaterdag 4 september, THUIS: 

  • 14.00 uur fc Harlingen VR1 – Zeerobben VR1 (beker) 

Zondag 5 september, THUIS: 

  • 9.00 uur Blauw Rood 2 JM – fc Harlingen 5 (beker) 
  • 11.00 uur fc Harlingen 2 – v.v Dronrijp 2 (beker) 
  • 14.00 uur fc Harlingen 1 – v.v. Dronrijp 1 (beker) 

Jeugdoverzicht fc Harlingen 

Na maanden wachten gaat dan eindelijk de wedstrijdbal weer rollen voor de jeugdteams bij fc Harlingen. Het afgelopen seizoen was min of meer een trainingsseizoen want vanwege de vele maatregelen kon er alleen maar veel getraind worden met af en toe een onderlinge oefenwedstrijd. Middels de RegioCup werd er vlak voor de zomerstop wel enigszins wat geproefd aan het wedstrijdgevoel maar nu de beker- en reguliere competitie écht van start gaat en veel teams hun voorbereidingen getroffen hebben, is iedereen er ook helemaal klaar voor! 

De JO15-1 heeft zaterdag ter voorbereiding op het nieuwe seizoen geoefend in Delfzijl tegen Hoofdklasser NEC Delfzijl. Delfzijl speelde het beste spel maar fc Harlingen liet zich niet zomaar aan de kant zetten. Met veel strijd én een ervaring rijker werd er verloren met 3-0 maar het team staat op scherp de aankomende competitie! Foto: E.c.A

fc Harlingen JO7, JO8, JO10 
Voor de pupillen Onder 7 is het belangrijkste dat zij spelenderwijs het voetbalspel (leren) ontdekken. Dit houdt in, korte wedstrijdjes op kleine veldjes (4×4) zodat elke speler zoveel mogelijk optimaal spelplezier beleefd. Er worden geen standen en ranglijsten bijgehouden maar uiteraard wordt wel elke wedstrijd afgesloten met een penalty reeks. Samen met teams van Tzum en AVC spelen JO7-1 en JO7-2 vanaf 9 uur de eerste wedstrijdjes in Sexbierum. De JO8-1 speelt in Berlikum de eerste wedstrijd en JO10-1 mag thuis de spits afbijten. Tegenstander SC Franeker komt dan naar de Vierkantsdijk. 

fc Harlingen JO11-1, JO12-1 
JO11-1 begint de competitie met een uitwedstrijd. In Witmarsum gaan ze het opnemen tegen Mulier JO11-1. De JO12-1 begint met een thuiswedstrijd waarbij SDS JO12-1 uit Easterein de tegenstander is. 

fc Harlingen JO14-1, JO15-1 
Een nieuwe categorie bij fc Harlingen is de JO14-1. Zij beginnen de bekercompetitie met een thuiswedstrijd waarbij FVC JO14-1 uit Leeuwarden op bezoek komt. Verder zullen ze de Stormvogels uit Arum en vv Sneek Wit Zwart nog tegenkomen. Daarna begint ook voor de JO14-1 de reguliere competitie waar ze eveneens FVC tegen zullen komen. De JO15-1 start de bekercompetitie met een stadsderby tegen Zeerobben JO15-2. Om 8.45 uur zal er aan de Achlumerdijk afgetrapt worden. 

fc Harlingen JO17-1, JO17-2 
De jongemannen van JO17-1 zitten maar met 3 teams in de eerste knock-out fase van het bekertoernooi en zodoende zijn zij dit weekend vrij. Zaterdag 11 september starten zij met een thuis(beker)wedstrijd waarbij tegenstander SC Bolsward JO17-2 naar Harlingen komt. Fc Harlingen JO17-2 starten dit weekend met een (beker)uitwedstrijd naar Witmarsum. Vanaf 9.30 uur gaan zij het opnemen tegen Mulier JO17-1. 

fc Harlingen MO11, MO13, MO17 
De meisjes afdeling bij fc Harlingen is groeiende en dit is terug te zien in de teams die zich voor dit nieuwe seizoen gevormd hebben. De meisjestraining van 5 t/m 11 jaar is erg populair en wordt dit nieuwe seizoen voortaan elke woensdag van 17.30 – 18.30 uur gegeven. Meer over de meisjestraining is verderop in deze krant te lezen.  

fc Harlingen MO11-1 
Geen bekercompetitie voor de meiden van MO11-1 maar wel een leuke reguliere competitie op de agenda. Zaterdag starten de meisjes met een thuiswedstrijd waarbij Oosterlittens de tegenstander zal zijn. Verder zullen ze teams van Joure, Franeker, Warga en Blauw Wit tegenkomen. 

De meisjes van MO13-1 starten wel met de eerste poulefase in de bekercompetitie en reizen zaterdag af naar Leeuwarden om het op te gaan nemen tegen Leeuwarder Zwaluwen. Zeerobben MO13-1 komt volgende week naar de Vierkantsdijk en ook tegen SC Berlikum MO13-1 komt naar Harlingen. Deze twee teams zullen ze later in de reguliere competitie ook weer tegenkomen.  

De jonge vrouwen van MO17-1 starten de bekercompetitie met een thuiswedstrijd waarbij SC Bolsward MO17-2 naar Harlingen komt. De zaterdagen daarna volgen AVC en SC Franeker nog en daarna vangt voor MO17-1 de reguliere competitie aan. 

Publiek welkom! 

Als vanouds langs de lijn staan, het publiek is weer van harte welkom! Uiteraard rekening houdend met de 1,5 meter afstand, de looproute én bij klachten thuis blijven, maar “we” mogen weer live voetbal kijken langs de lijn. De kantine is open dus kom langs en geniet van het plezier en de gezelligheid. Meer informatie wat betreft de Corona regels staan op de website www.fc-harlingen.nl  

Jeugdprogramma: 

THUIS 

10.00 uur fc Harlingen MO11-1 – Oosterlittens MO11-1 

10.00 uur fc Harlingen JO10-1 – SC Franeker JO10-4 

11.00 uur fc Harlingen JO14-1 – FVC JO14-1 (beker) 

11.15 uur fc Harlingen JO12-1 – SDS JO12-1 

12.30 uur fc Harlingen MO17-1 – SC Bolsward MO17-2 (beker) 

UIT: 

8.30 uur SC Berlikum JO8-1 – fc Harlingen JO8-1 

8.45 uur Zeerobben JO15-2 – fc Harlingen JO15-1 (beker) 

9.00 uur Mulier JO11-1 – fc Harlingen JO11-1 

9.00 uur op Sportpark De Lytse Trije spelen AVC JO7-2, Tzum JO7-1, fc Harlingen JO7-1, fc Harlingen JO7-2 

9.30 uur Mulier JO17-1 – fc Harlingen JO17-2 (beker) 

11.30 uur Leeuwarder Zwaluwen MO13-1 – fc Harlingen MO13-1 (beker)