Jeugdjournaal Zeerobben

Afgelopen zaterdag is voor de bovenbouw de bekercompetitie van start gegaan en voor de onderbouw de reguliere najaarscompetitie. Het was weer eindelijk een zaterdag zoals de vereniging die graag ziet. Veel jongens en meisjes aan het voetballen, een groot leger aan vrijwilligers weer in het spier en volop publiek dat genoot van de sfeer en het weer.

Bekercompetitie

JO19
JO19-1 kende een moeilijke aanloopfase maar kwam terug uit Franeker met een keurig 2-2 gelijkspel tegen Franeker. JO19-2 speelde een spannende wedstrijd tegen Frisia en verloor nipt met 2-3.


JO17
JO17-1 speelde ook een uitwedstrijd tegen Franeker maar bleek veel te sterk. Zeerobben won met maar liefst 1-12. Ook een fantastisch resultaat voor JO17-2 dat met 14-2 won van wederom Franeker. En ook JO17-3 behaalde een mooie overwinning. Ze wonnen thuis met 4-3 van Joure.

JO15
JO15-2 speelde tegen fc Harlingen. In een gelijkopgaande sportieve wedstrijd werd er door beide ploegen niet gescoord en bleef het dus 0-0. JO15-3 verloor met 6-0 van AVC.

JO13
JO13-1 speelde uit tegen SJO DFC en won daar gemakkelijk met 1-9.

Najaarscompetitie

JO12-1 bleek niet opgewassen tegen Frisia en verloor met 1-4. JO12-2 daarentegen speelde thuis een sterke pot tegen Friesland en won die met 3-1. JO12-3 verloor met 10-1 van SJO DFC. En ook JO12-4 bleek niet opgewassen tegen het sterke Oosterlittens en verloor met 10-1.

JO8, JO9 en JO10
Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Zaterdag
Zaterdag weer hetzelfde recept op het Oostersportpark. Zowel beker- als competitievoetbal. Met maar liefst 13 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling is het ondanks de littekens die corona heeft achtergelaten toch weer gezellig druk op en rond de velden. Zaterdag is weer met afstand de mooiste dag van de week.