Renovatie parkeerterrein Spoorstraat afgerond

Het parkeerterrein aan de Spoorstraat is vandaag officieel geopend, wethouder Harry Boon heeft de laatste parkeerplaten op het terrein gelegd. Deze parkeerplaten maken deel uit van een grote renovatie van het parkeerterrein door Aannemersbedrijf A. Faber uit Bolsward. De parkeerplaats is nu meer onderhoudsvriendelijk, heeft betere afwatering en krijgt een groen uiterlijk.

Foto: Joachim de Ruijter

Grote renovatie
Voorheen was er sprake van een schelpenverharding op het parkeerterrein. Na aanleg in 2014 moest de gemeente regelmatig langs komen om gaten op te vullen. Tijdens de herinrichting van het gebied is ook het parkeerterrein aangepakt. De schelpenverharding is vervangen door betonstenen die de parkeervakken duidelijk aangeven. Zo kan ieder die gebruikt maakt van de parkeergelegenheid met schone schoenen de auto weer instappen. Op het terrein krijgen vijf parkeerplekken een laadvoorziening voor elektrische auto’s. Deze plekken worden extra gekenmerkt door de klimaatadaptieve parkeerplaten die zijn geplaatst.

De innovatieve aquaParkers zijn een uitvinding tegen de “verstening” die in veel stedelijke gebieden problemen geeft. De parkeerplaten zijn voorzien van gaten waar speciale beplanting in aangebracht wordt. Dit zorgt voor vergroening van het terrein en geeft water de ruimte om de ondergrond in te trekken. Wethouder Harry Boon is tevreden over de algehele renovatie: “De vernieuwingen zorgen niet alleen voor minder onderhoud.  Het zorgt er ook voor dat het parkeerterrein overzichtelijk en mooi is geworden voor de omwoners en bezoekers van Harlingen”. In het najaar worden er bomen en struiken langs de Spoorstraat geplant om de laatste puntjes op de i te zetten. De herinrichting van het gebied Spoorstraat wordt in dit najaar afgerond.