De vuurzee roeit Langweer

De week voorafgaand zijn alle weerberichten al langsgekomen voor deze zaterdag. Wat blijkt, het is een zonnige dag met een prima briesje uit het zuiden.

De dames en heer van de Vuurzee hebben er zin in. Het succes van Makkum heeft ervoor gezorgd dat de motivatie en energie alleen maar groter zijn geworden.

Deze race in Langweer is door sloten en over meren. Ideaal om in te halen, maar dat geld andersom dus ook. Een uitdaging voor de stuurman. Hij is sportief genoeg iemand langs te laten, maar daar zal de tegenstander dan wel voor moeten werken.


Om 12.07 gaat het startschot voor de Vuurzee, de dames hebben de slag goed te pakken. Ze worden aangemoedigd door de mensen op de volgboot, die deze tocht met hun meevaren. De stuurman manoeuvreert door de sloten en dan haalt de Vuurzee de eerste sloepen in, het gaat prachtig! En dan, als het even zwaar is, zijn daar de fans op de volgboot en roepen en juichen de dames erdoorheen. Na 1 uur en 57 minuten komt de Vuurzee over de finish, ze hebben super geroeid! Zaterdag 23 oktober roeit de Vuurzee in Leeuwarden.