Dag van de Duurzaamheid van start met kwartetspel

Op IKC Het Noorderlicht werd er vrijdagochtend 8 oktober extra aandacht aan duurzaamheid besteed. De dag werd afgetrapt met het duurzaamheidskwartetspel, aangeboden aan de scholen door de gemeente Harlingen. Wethouder Harry Boon kwam het kwartetspel persoonlijk brengen op IKC Het Noorderlicht en speelde vervolgens een potje kwartet met de kinderen van groep 6. Wethouder Harry Boon: “De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en we willen de bewustwording van dit thema al op jonge leeftijd stimuleren. Door middel van dit kwartet kunnen kinderen spelenderwijs in aanraking komen met het begrip”. Het kwartetspel bestaat uit 15 onderwerpen met op iedere kaart een weetje over duurzaamheid.

Foto: Joachim de Ruijter

Duurzaamheidsprojecten  
De gemeente heeft verschillende projecten opgezet om Harlingen groener en duurzamer te maken. Er wordt onder andere samen met gemeente Waadhoeke een stappenplan gemaakt om in 2050 een aardgasvrije gemeente te zijn. In december wordt hier een stappenplan voor vastgesteld, dit noemt de gemeente de Transitievisie Warmte. Daarin wordt aangegeven hoe Harlingen als eerste stap tot 2030 een forse reductie van CO2-uitstoot gaat realiseren. Ook is er een samenwerking met de agrariërs voor meer biodiversiteit in de bermen en hun bedrijven. Meer diversiteit in flora en fauna helpt bijen, insecten en planten te floreren.