De Basisbeurs: steun voor Nederlandse artiesten

Into The Great Wide Open maakt artiesten en kunstenaars bekend die ‘De Basisbeurs’ zullen ontvangen.

Artiesten en makers Pink Oculus, Nana Adjoa, Willem Smit (Personal Trainer), Yung Nnelg, Rianne van Duin (Kolderkrant), Anne Soldaat en Jasper Boogaard (Nagasaki Swim) ontvangen ieder 5400 euro, vrij te besteden aan hun artistieke ontwikkeling.

Er klinkt weer muziek in de popzalen van Nederland. Dat de podia nu open zijn, en artiesten de bühne op mogen (en dus een belangrijke bron van inkomsten terughebben) biedt hoop, maar daaraan gingen zware tijden vooraf.

Met De Basisbeurs gaat kunst- en muziekfestival Into The Great Wide Open zeven artiesten voor een half jaar steunen. Deze makers ontvangen ieder 5400 euro, een vast bedrag verspreid over zes maanden.

“Met De Basisbeurs willen wij geld op de goede plek terecht laten komen: bij de artiesten. Er staat geen verplichting tegenover deze steun, het is geen subsidie en wij hoeven geen cent terug te zien. Wij hopen enkel dat artiesten zich met deze steun gesterkt voelen in hun rol als makers willen we hen na een lange periode van —  ja laten we er geen doekjes om winden —  misère, een beetje ademruimte geven om te doen wat ze zo goed kunnen: mooie dingen maken”, aldus een woordvoerder van het festival.

De geselecteerde artiesten voor De Basisbeurs zijn Pink Oculus, Nana Adjoa, Willem Smit (Personal Trainer), Yung Nnelg, Rianne van Duin (Kolderkrant), Anne Soldaat en Jasper Boogaard (Nagasaki Swim).

Iedere artiest krijgt de komende maanden De Basisbeurs op hun bankrekening bijgeschreven. Hier hoeven zij verder niets voor te doen, al houdt het festival donateurs en publiek graag op de hoogte van alle liedjes, schrijfsels, schetsen, dagboeken, albums en ander moois dat, mede dankzij hun steun, de komende tijd zal verschijnen. Via intothegreatwideopen.nl volg je het komende jaar de artiesten die De Basisbeurs ontvangen.

De zeven artiesten werden geselecteerd door het team van Into The Great Wide Open, bestaande uit programmeurs, producenten, marketeers en de dagelijkse leiding van het festival. 

Into The Great Wide Open wil publiek en kaartkopers bedanken die hebben gedoneerd voor dit initiatief.

Over Into The Great Wide Open
Into The Great Wide Open is een festival op Vlieland. Muziek en kunst staan centraal, maar het is vooral de context die het festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Een uitgebreid programma met beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten maar ook voldoende rust en ruimte om optimaal van het eiland te genieten.