Gratis computercursussen in bibliotheek Harlingen

In bibliotheek Harlingen valt de komende tijd van alles te doen en te leren op het gebied van computers en online uw zaken regelen. De Bibliotheek biedt verschillende cursussen en spreekuren, waarvan de meeste gratis. Iedereen kan zich aanmelden, ook mensen die niet lid zijn van de Bibliotheek.

Leer werken met de DigiD
In de cursus Leer werken met de DigiD leert hoe u veilig informatie vindt op internet en hoe u digitaal zaken regelt bij de overheid, zoals een DigiD aanvragen. Dit is een gratis cursus van vier lessen. Om mee te doen is de basiskennis van Windows 10 noodzakelijk. De startdatum is maandag 15 november van 10.00 – 12.00 uur in bibliotheek Harlingen. Aanmelden kan via ontdekdebieb.nl, door te bellen met een medewerker van de bibliotheek op 088 16 56 123 of door even langs te gaan bij een bibliotheek bij u in de buurt.


Digitaal (inloop)café
Het digitaal spreekuur in de Bibliotheek is voor mensen die moeite hebben met of vragen hebben over hun eigen tablet, smartphone en /of laptop. U kunt ook vragen stellen over de online diensten van de Bibliotheek, zoals het downloaden van een e-book, het afspelen van een luisterboek of het gebruiken van de bibliotheek WiseApp. Hulp bij het installeren van de CoronaCheck app is ook mogelijk. U hoeft geen afspraak te maken en het spreekuur is gratis. Elke woensdag van 9.30 – 11.30 uur in bibliotheek Harlingen. Vergeet niet om uw smartphone, tablet of laptop mee te nemen naar het spreekuur.

Thuis online
Wilt u weten hoe u kunt videobellen met vrienden en familie? Een wandel- of fietsapp gebruiken voor mooie routes of eens live meekijken in nesten van vogels? In deze gratis cursus van twee lessen krijgt u uitleg over hoe u apps kunt downloaden, installeren en gebruiken op uw eigen tablet of smartphone. De cursus begint dinsdag 2 november van 10.30 – 12.00 uur in bibliotheek Harlingen. Meld u aan via ontdekdebieb.nl of een bij de balie van de bibliotheek.

Les op maat
Hebt u een speciale vraag over digitale zaken of vindt u het prettiger om die vraag één-op-één te bespreken? Vraag dan een gratis Les op maat aan. Dit doet u door te bellen met de bibliotheek op 088-16 56 123 of door langs te gaan bij de bibliotheek.