Harlingen verwelkomt ‘de Race of the Classics voor Young Professionals’

Op 14 oktober 2021 heeft Harlingen ‘de Race of the Classics voor Young Professionals’ aan de kade van De Nieuwe Willemshaven verwelkomt. Op dinsdagochtend 12 oktober vertrok de vloot vanuit de Rotterdamse veerhaven voor het eerst in geschiedenis naar de haven van Harlingen.

Foto: Ubbo Posthuma

Gedurende deze race leren 250 jongen talenten uit het bedrijfsleven aan boord van 11 klassieke schepen hoe het is om te zeilen op zee. Bovendien nemen de ‘young professionals’ met hun collega’s het op tegen werknemers van andere bedrijven, om elkaar beter te leren kennen. Harlingen is er trots op om aankomstplaats te zijn, vooral ook met het oog op de The Tall Ships Races Harlingen in 2022. Want van 14 tot en met 17 juli 2022 ontvangt Harlingen opnieuw ’s werelds mooiste Tall Ships met hun internationale bemanning en trainees. De ‘Race of the Classics’ is uitgegroeid tot de grootste zeilrace op klassieke zeilschepen in Nederland. Met de race wordt bovendien aandacht gevraagd voor het behoud van varend erfgoed. Na een feest in havenbrouwerij het Brouwdok vertrok de vloot de vanochtend naar haar volgende bestemming.