Muziekverenigingen maken kans op een solist van het Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest en Keunstwurk starten een winactie waarmee twee muziekverenigingen een NNO-musicus kunnen winnen. Na de eerste succesvolle wedstrijd in 2019 kon een vervolg niet uitblijven. Friese HaFaBra- (Harmonie – Fanfare – Brassband) verenigingen maken kans op een solist die mee speelt bij een concert, aanwezig is bij een aantal repetities én een workshop of masterclass geeft aan de vereniging. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het concert NNO goes HaFaBra op vrijdag 21 januari 2022 in Stadsschouwburg de Harmonie Leeuwarden.

Foto: B-Visuals Fotografie

Wedstrijd
Voor verenigingen is dit een uitgelezen mogelijkheid om zichzelf naar een hoger niveau te tillen of om een stuk te spelen dat al lang op de verlanglijst stond. De HaFaBra-verenigingen uit Friesland kunnen een kort (project)plan inleveren waarin ze beschrijven waarvoor ze de NNO-solist willen inzetten. Dit moet een goed onderbouwd idee zijn van maximaal twee A4-tjes. De basiscriteria voor het plan zijn na te lezen op keunstwurk.nl/nno


Masterclasses
Naast de wedstrijd worden er ook masterclasses voor de HaFaBra-wereld georganiseerd. Op donderdag 20 januari zijn er masterclasses voor fanatieke Friese muzikanten. De gratis toegankelijke lessen worden gegeven door ervaren topmusici van het NNO. Op woensdag 19 januari geeft niemand minder dan Johan de Meij een masterclass dirigeren samen met Soli Brass Leeuwarden. Johan de Meij behoort tot de meest succesvolle componisten ter wereld van muziek voor HaFaBra. Inschrijven voor de masterclasses kan binnenkort via keunstwurk.nl/masterclasses

Dit project is een samenwerking van het NNO, Keunstwurk en OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân).