Jeugdjournaal Zeerobben

Het is elke week maar weer afwachten of je wel of niet moet voetballen. Voor de teams die uitkomen in de hoofdklasse niet. Voor hen is de winterstop al begonnen. Voor de overige teams is het hollen of stilstaan.

JO19
Bij de JO19 groep kwam dus alleen JO19-2 in actie. Zij speelden een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Friesland en kwamen met een mooie 2-4 overwinning terug uit de Friese hoofdstad.

JO17
Bij de JO17- groep uiteraard geen wedstrijd voor JO17-1 en ook JO17-2 kwam niet in actie. Wel was er een wedstrijd voor JO17-3. Zij moesten het opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst Beetgum en dat werd me toch een wedstrijd. Met veel doelpunten over en weer en na het laatste fluitsignaal van de arbiter stond er 6-6 op het scorebord. Wat een wedstrijd.

JO15
Ook geen wedstrijd voor JO15-1 dus maar JO15-2 kwam wel in actie. Zij speelden uit tegen Ouwe Syl en moesten daar een 4-0 nederlaag incasseren. En dat was de enige wedstrijd in deze groep omdat ook JO15-3 en JO15-4 niet in actie kwamen.

Foto: Frans Bode

De JO15-groep
Net als bij de JO17 groep gaat het bij de JO15 groep ook goed. In deze leeftijdsgroep komen er 4 teams uit. Laten we eerst eens kijken naar het JO15-3 . Een leuk team met een goede sfeer en een zeer enthousiaste leiding. En dat betaald zich meteen weer terug zo blijkt. JO15-3 heeft zich keurig omhoog gewerkt de laatste weken. Overwinning na overwinning werd er binnen gesleept en dat resulteert inmiddels in een koppositie in de 4e klasse. Inmiddels hebben de jongens 22 punten bij elkaar gespeeld en de nummer 2 van de ranglijst, Tzum, volgt op 1 punt. En voor morgen staat de wedstrijd Tzum-Zeerobben op het programma. Een spannender slot van de competitie kun je je niet wensen. De JO15-2 en JO15-4 hebben het zwaar in hun competitie en hopen op een wat betere indeling na de winterstop. Ondanks dat de prestaties dan wat minder zijn zorgen de enthousiaste leiders en trainers toch voor een goede sfeer. Zeerobben is er maar wat trots op. JO15-1 tot slot komt niet meer in actie en dat is jammer. Zij staan bovenaan in de hoofdklasse en hadden graag de competitie uitgespeeld. Wat er gaat gebeuren met de beverkraker tussen Zeerobben en ONS is ook nog onzeker. Misschien dat er na de winterstop weer gespeeld mag worden.

JO13
Bij de JO13-groep slechts 1 wedstrijd. JO13-2 speelde thuis tegen Oosterlittens en dat leverde toch weer een puntje op. Het werd 3-3. Een knappe prestatie gezien de plaatsen op de ranglijst.

JO12
De uitwedstrijd van JO12-1 leverde helaas geen overwinning op. In en tegen Joure werd er met 7-2 verloren. JO12-2 moest al vroeg uit de veren want zij speelden al om 09.00 uur in het prachtige Hindeloopen tegen Hielpen. Hielpen won de wedstrijd met 7-0. En ook JO12-3 kwam in actie. Zij speelden thuis tegen MKV en dat leverde Zeerobben een mooie 5-2 overwinning op.

JO11-1
De teams van Zeerobben en Frisia waren goed aan elkaar gewaagd en dat leverde een spannende wedstrijd op die uiteindelijk nipt met 0-1 verloren ging.

JO10, JO9 en JO8
Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met 8 teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Foto: Frans Bode

De Waddenrobkes
Normaal gesproken had het er heel anders uit gezien. Huldiging op het terras in het bijzijn van veel familie en toeschouwers. Vervolgens wachten totdat de spelers van het 1e klaar zijn om dan in de line-up het veld op te gaan. Zo zag het plaatje er de laatste jaren uit maar het voetballeven ziet er “even” heel anders uit. Desalniettemin is er geprobeerd om er voor de kinderen toch nog een feestelijke afsluiting van te maken door ‘s ochtends eerst lekker te voetballen, daarna nog even penalty’s nemen, aansluitend de uitreiking van de medailles aan de kinderen en bekendmaking van de winnaar van de penalty-bokaal (Jamie Hoekstra) om vervolgens de warme kantine op te zoeken voor een feestelijke afsluiting met drinken en patat. En ondanks het vroege tijdstip stond de kantineploeg alweer klaar en genoten de kinderen volop van het geheel.

Voorlopig is het nu ook voor de Waddenrobkes winterstop. Hoe die winterstop er nu precies uit gaat zien is nog heel onzeker. Normaal gesproken gaan de kinderen aansluitend de Waddenhal in voor de wintercompetitie maar ook dat is op dit moment allemaal niet (meer) mogelijk. Voorlopig dus in de ruststand en maar afwachten wat er in 2022 allemaal weer mogelijk is.

Zaterdag
We wagen ons niet meer aan een voorspelling voor de dag van zaterdag. Er staan in ieder geval wel weer 10 thuis- en 12 thuiswedstrijden op het programma. Hoeveel er daar daadwerkelijk van gespeeld gaan worden blijft een groot vraagteken. We zullen zien hoe de mooiste dag van de week eruit zal gaan zien.