De Mouterij te Franeker wordt ontmoetingsplek voor vluchtelingen uit de Oekraine

Stichting De Mouterij te Franeker heeft besloten om Oekraïense vluchtelingen een plek te bieden om elkaar iedere zondag te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.


Hiervoor wordt de Mouterij aan de Zilverstraat 46 in Franeker in april en ook daarna iedere zondag van 10.00 tot 15.00 uur opgesteld voor de gevluchte mensen uit Oekraïne en hun gastgezinnen die nu in onze regio verblijven. De eerste samenkomst en dus de aftrap van dit initiatief is echter op zaterdag 26 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

Фундація Де Мутерія у Франекері вирішила запропонувати українським біженцям місце для зустрічі один з одним щонеділі та обміну досвідом.

З цією метою у квітні, а потім щонеділі з 10:00 до 15:00 буде створено Mouterij на Zilverstraat 46 у Franeker для біженців з України та їхніх приймаючих сімей, які зараз перебувають у нашому регіоні. Однак перша зустріч і, таким чином, початок цієї ініціативи відбудеться в суботу, 26 березня з 10:00 до 15:00.

Oekraïense vluchtelingen worden, verspreid over de regio, ondergebracht bij gastgezinnen en andere accommodaties. In De Mouterij, een voormalige doopsgezinde schuilkerk die nu dienst doet als kleinschalig cultureel centrum, kunnen de mensen uit Oekraïne straks afleiding zoeken, elkaar treffen, ervaringen uitwisselen en elkaar weer moed inspreken. Ook hun gastgezinnen kunnen elkaar hier ontmoeten om ervaringen te delen. Er word gewerkt aan een muziekprogramma en andere activiteiten om deze zondagen in De Mouterij voor iedereen zo prettig en ontspannen mogelijk te maken.  Deze Ontmoetingsdagen zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor de Oekraïense vluchtelingen uit de regio Franeker / Harlingen en hun gastgezinnen.

Iedereen die contact heeft met vluchtelingen uit Oekraïne en hun gastgezinnen roepen wij op om dit aan hen door te geven. Een ieder die dit initiatief, in welke vorm dan ook, wil ondersteunen kan contact opnemen met De Mouterij via info@demouterijfraneker.nl. Meer informatie is te vinden op www.demouterijfraneker.nl

Waar: De Mouterij,  Zilverstraat 46 te Franeker. 

Wanneer:  Zaterdag 26 maart van 10.00 tot 15.00 uur. Vanaf 3 april iedere zondag van 10.00 tot 15.00 uur.