Wil en inzet van Zeerobben niet voldoende voor resultaat

Aan de wil en inzet valt niets af te dingen, die was volop aanwezig. Het klinkt misschien vreemd, maar verdedigend stond eenieder wel zijn mannetje. Helaas moesten de groenwitten na twee minuten al opnieuw aftrappen. Nog niet helemaal scherp, werd een snelle omschakeling afgerond en moest Zeerobben knokken tegen een achterstand, terwijl de tegenstander nu in alle rust kon opbouwen. Dat het nog 0 – 3 werd was een logisch gevolg van verandering van tactiek om alsnog een resultaat te behalen.


Slecht begin
Slechter kun je niet beginnen als een ploeg, die niet overloopt van vertrouwen. Met name voorin werd hierdoor de druk om te presteren voor de voorwaartsen te groot om kansen te creëren en met zelfvertrouwen af te maken. Linksbuiten Rick Wiersma bood Thomas Careman een niet te missen kans, 0 – 1 . Zeerobben was van slag en Oranje Nassau speelde de beste fase van de wedstrijd. Een kantelmoment had de dieptepass van Armando Zwart op David van der Pol kunnen zijn. De aanname was goed de afwerking helaas niet. Zeerobben kwam wel beter in de wedstrijd en dat leverde een overwicht op en kleine kansjes en net niet de juiste laatste pass kunnen geven. Gescoord werd er wel, maar de inzet van David en de afronding van Matts werd als buitenspel beoordeeld. Het slot was weer voor het verzorgder spelend ONG, kansjes gingen over naast en er staat ook nog Jacob de Vries natuurlijk.

Druk te groot, zelfvertrouwen te klein
De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, de verdediging stond goed, maar bij de omschakeling naar de spitsen stokte het weer. Lùtsen Smit kreeg nog de beste mogelijkheid, vanaf de zestien krulde hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Kort hierop knalde Matts Bruining hard over, terwijl andere opties misschien wel kansrijker waren. De wedstrijd werd harder en de overtredingen van beide zijden bevorderde niet het kijkspel. De wil om te winnen zorgde bij de thuisclub voor veel druk en te gehaaste acties. ONG kon met de 0 – 1 voorsprong rustig uit spelen. De ruimte die ontstond achterin leverde de nodige kansen op voor de bezoekers. Na balverlies prikte Careman kort voor tijd de 0 – 2 binnen. De druiven werden nog zuurder, toen de Groningers een terechte strafschop kregen, De Vries voorkwam met een prima redding een nog grotere achterstand. Toch moest Zeerobben de 0 – 3 toestaan, na een combinatie uit het boekje tussen Careman en Wiersma was laatste trefzeker.

Concurrenten verliezen ook
Een makkelijker voetballend Oranje Nassau wint verdiend van een voor zelfbehoud vechtend. krampachtig Zeerobben. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft Zeerobben op de laatste plaats, met boven zich op twee punten Balk en Burgum, die ook hun wedstrijd verloren.

Scoreverloop: 0 – 1 ( 2 m. Thomas Careman); 0 – 2 ( 83 m.Careman); 0 – 3 ( 88 m. Rick Wiersma)

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Armando Zwart; Lùtsen Smit ( 65 m Joran van Kernebeek); Adnan Jarjour; Matts Bruining; Ane Schaap( 76 m Marijn Helfferich); David van der Pol; Godert Attema