Gezocht: gespreksleiders voor nagesprekken bij Bingo! theatervoorstelling over armoede

UP! maakt programma’s over ouder worden en zingeving en organiseert groepsgesprekken in heel Fryslân. Bij de groepsgesprekken vertellen Friese ouderen aan de hand van een thema hoe zij ouder worden ervaren en wat het leven voor hen de moeite waard maakt. Een gespreksleider leidt het gesprek in goede banen volgens een eenvoudige, erkende methodiek. Deze UP! methodiek gaat nu ook ingezet worden bij de bijzondere theatervoorstelling Bingo! van PAS Fryslân. Hiervoor zoekt UP! mannen en vrouwen die zich als gespreksleider willen inzetten.

Als gespreksleider leid je het gesprek in goede banen en nodig je uit tot het delen van verhalen. Gespreksleiders krijgen eerst een training in de methodiek (hele dag op vrijdag 10 juni of maandag 13 juni as. in Akkrum). Gespreksleiders krijgen een vergoeding van € 50,- per gesprek.

Bingo! theatervoorstelling met nagesprek
Bingo! is een voorstelling over verborgen armoede en schulden. Na afloop willen we met het publiek in gesprek gaan. Dit nagesprek is een natuurlijk onderdeel van de avond: als gespreksleider ben je namelijk al vóór de voorstelling de gastvrouw/heer van je tafel. Na afloop schenk je een kop koffie of thee en begin je het gesprek over de voorstelling en nodig je uit tot het delen van verhalen en gedachtes. Wij weten uit ervaring dat dit tot verrassende gesprekken en inzichten zal leiden.

Wat wordt er van een gespreksleider gevraagd?
Het is belangrijk dat je als gespreksleider goed kan luisteren, zonder te oordelen, vriendelijk bent en aanvoelt wat de dynamiek van de groep is. UP! zoekt mensen die nieuwsgierig zijn, vragen durven te stellen en een open in het leven staan. Verder is het belangrijk dat je beschikbaar bent op een van de trainingsdagen en in de laatste week van augustus, voor de doorloop en try-out voorstellingen, en de in de periode dat de tentoonstellingen zijn. De gespreksleider zal flexibel ingezet worden bij minimaal 4 voorstellingen in de maand september en de eerste week van oktober.

Procedure en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunnen mensen terecht bij Annewiep Bloem van UP! in Nederland. Na de aanmelding volgt een kort kennismakingsgesprek en neem je deel aan de trainingsdag. Na afloop kijken we of het over en weer bevalt. Voor meer informatie over UP! in Nederland kijk op www.upinnederland.nl.

Contactgegevens Annewiep Bloem: telefoon 06 – 11 641 742, per e-mail info@annewiep.frl

Leestip
Om een beter beeld te krijgen van de groepsgesprekken en hoe ouderen dit zelf ervaren is het interessant het magazine te lezen via www.upinnederland.nl/magazine of vraag de papieren versie op via
info@upinnederland.nl.