79-jarige man overleden bij ernstig ongeluk op charterschip


Vrijdagochtend is op een charterschip net buiten de haven van Terschelling een ernstig ongeluk gebeurd waarbij een 79-jarige om het leven is gekomen. Een vrouw raakte bij dat ongeval zwaar gewond.

Het charterschip was onderweg naar Ameland. Volgens de politie is de giek van het schip van de mast gevallen en heeft de twee opvarenden geraakt. De hulpdiensten waaronder de reddingsboot van Terschelling, Arie Visser zijn direct uitgerukt om hulp te bieden. De zwaargewonde vrouw is met de traumaheli naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

De andere opvarenden zijn opgevangen in de haven van West-Terschelling en hebben nazorg gekregen. Het charterschip heeft Harlingen als thuishaven. Burgermeester van Harlingen, Ina Sjerps heeft in een bericht op de website van de gemeente Harlingen haar medeleven uitgesproken:

“Het is een vreselijk en dramatisch ongeluk. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, nabestaanden, overige gasten aan boord en de bemanning. We wensen hen alle kracht toe.”