Waterroute Vlieland feestelijk geopend

Op Vlieland werd woensdagmiddag de Waterroute Vlieland geopend. De wandel-, fiets- en hardlooproute is vanaf heden voor iedere eilander en/of eilandbezoeker af te leggen. De Waterroute is een wandel-, fiets- en buitensportroute langs acht bijzondere waterlocaties op het eiland en werd mede-gefinancierd door de ANWB-paddenstoelenveiling, die in 2021 plaatsvond.Elke locatie vertelt één onderdeel van het waterkringloopverhaal. Aan het einde van de route hebben de gebruikers het hele verhaal van verdampen, neerslag, filtering, opslag, oppompen, gebruik en zuivering van water op vele verschillende manieren beleefd. 

Na de gebruikelijke dankwoorden namen Cees Potiek van Vitens en Jeannet Bijleveld van Wetterskip Fryslân de aanwezigen mee door het verhaal dat de Waterroute verteld, waarna Jasper van den Berg van Studio Rooijas en Lonny van Ryswyck van AtelierNL het woord namen en verslag deden van de workshop die ze met de eilanders volbrachten.

Ook werd de Mienskip WAD fles onthuld. Deze fles is gemaakt van Vlielands zand dat werd verzameld door de kinderen van De Jutter. Daarna werd geproost met een glas WAD water en daarmee was Waterroute Vlieland officieel geopend!

Waterroute Vlieland is een initiatief van Lab Vlieland, VVV Vlieland, Gemeente Vlieland, Kampeerterrein Stortemelk en Staatsbosbeheer Vlieland. Kijk voor meer informatie op www.waterroutevlieland.nl.