Team Bolsward wint Bode Trofee

Het was na het kaatsen op zaterdagmorgen alweer vroeg druk op het Oostersportpark. De 38e editie van het Bode-Toernooi staat zaterdagochtends traditioneel op het programma van de familiedagen bij Zeerobben.


Een toernooi dat gehouden wordt ter nagedachtenis aan oud (jeugd)voorzitter Iede Bode. Vanaf de waddenrobkes tot aan MO13 doet mee aan dit geweldige toernooi. Spelers worden zoveel mogelijk op sterkte ingedeeld zodat een ieder evenveel kans heeft op het winnen van een prijs. Het bleef gelukkig lang droog en dat zorgde uiteraard voor een goede sfeer bij zowel kinderen als ouders/begeleiders. Nadat jeugdvoorzitter Anne v.d. Tuin het startsein had gegeven door alle spelers van alle teams nog eens te noemen kon het los op de verschillende velden. Rond de klok van 12 uur had Ester de Bruin de laatste uitslagen ingebracht en kon de computer aan het werk. Uiteindelijk werden de volgende teams winnaar:

Waddenrobkes en JO8:

1e prijs: Italië
2e prijs: Engeland

JO9, JO10, JO11:

1e prijs: Bolsward
2e prijs: Sneek

JO12, JO13, MO13:

1e prijs: Manchester United
2e prijs: fc Barcelona

De prijzen voor de 1e en 2e plaats werden onder luid applaus uitgereikt door Anne v.d. tuin aan de teams maar niet voordat eerst Klaas Abma werd bedankt voor zijn jaren lange inzet achter de schermen voor het Bode toernooi. 

De Bode-Trofee (voor het best presterende team) ging dit jaar naar Bolsward uit JO9/10/11 groep. De trofee werd dit jaar uitgereikt door kleindochter Meike Bode.