Kinderactiviteiten in de bibliotheek deze zomer

Er is deze zomer voor kinderen van alles te doen in de bibliotheek! Boeken uitzoeken natuurlijk, om het leesniveau op peil te houden, maar er zijn ook geweldige activiteiten.

Bibliotheek Harlingen
De bibliotheek zet deze zomer de deuren naar de maakplaats regelmatig open. Daar kunnen kinderen en ouders  spelen met robotjes, oefenen met 3D-printen, foto’s maken met het greenscreen en nog veel meer. De maakplaats is open op vrijdag 29 juli, woensdag 3 augustus, woensdag 10 augustus, vrijdag 12 augustus,, woensdag 17 augustus en woensdag 24 augustus. Steeds van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet.

Op vrijdag 5 en 19 augustus (14.00-16.00) is er in de maakplaats een speciale activiteit: bibberbotjes maken. Kinderen kunnen in Bibliotheek Harlingen aan de slag met bibberbotjes: leuke kleine robotjes die ze helemaal zelf kunnen maken. Dat doen ze met gekleurd  ijzerdraad (chenille), tiewraps, tape en koperdraad. Het staat allemaal klaar in de bibliotheek. Ze knutselen een leuk beestje en die maken ze vast aan een klein motortje. En dan kunnen ze de bibberbotjes testen: bewegen ze? En gaan ze de goede kant op? Deze activiteit is gratis, maar aanmelden via de website is noodzakelijk.

Bibliotheek Dronryp
Ook in Bibliotheek Dronryp kunnen jonge bezoekers aan de slag in de maakplaats. De maakplaats in Bibliotheek Dronryp is open op zaterdag 30 juli (10.00-12.00) en zaterdag 13 augustus (10.00-12.00). De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet.

Bibliotheek Franeker
Ook in Bibliotheek Franeker kun je oefenen of spelen met de nieuwste technieken. De maakplaats vol robotjes, iPads, 3D-printer en greenscreen is open op vrijdag 5 augustus (15.00-17.00). De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet.