Sternse Drumline in Roda JC stadion Kerkrade

Kerkrade – Naast de Friese deelnemers aan jeugddivisie van het WMC (Wereld Muziek Concours) in Limburg Jong Pasveer Leeuwarden en Jong Advendo Sneek was ook de Drumline van de Sternse Slotlanders uit Franeker present. De tienmans formatie was uitgenodigd voor een demonstatie percussie. Drumline is ontstaan na het uitbrengen van de film Drumline over een straatdrummer in de wijk Harlem. De Sternse Drumline heeft hieraan een eigen draai gegeven als toepassing in de mars- en showwereld. De demonstratie van de Franekers viel in Kerkrade in bijzonder goede aarde. Het is de bedoeling dat een drum challenge een vast onderdeel wordt in het WMC programma.

De Sternse Drumline is onderdeel van de Showband Sternse Slotlanders uit Franeker. Als relatief kleine vereniging hebben bestuur en vrijwilligers de handen vol om alle activiteiten draaiende te houden. De periode van covid heeft hierop een groot effect gehad. De Slotlanders zijn druk bezig met een beleidsplan met doelen voor de toekomst. Drumline krijgt hierin een prominente rol. Doel is om dit concept ook toepasbaar te krijgen op de jeugdgroepen. De eerste workshops Junior Drumline zijn gegeven en krijgen na de vakantieperiode een vervolg.

Een toevalligheid: De buschauffeur die de Drumline zaterdag naar Kerkrade bracht, is de voorzitter van cmv Hosanna uit Harlingen. Tijdens een de rit naar Limburg ontstond het initiatief om na de vakantieperiode eens een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak gaan beide voorzitter (Alexander Nammensma van Showband Sternse Slotlanders en Joop van der Heide, van cmv Hosanna) bespreken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

De Sternse Drumline wordt gevormd door: Joyce, Judith, Christina, Wybe, Ridzart, Edwin, Kevin, Gerard, Iain en Daan. Ze leverden indrukwekkend slagwerk af in een prachtig optreden in het zonovergoten stadion van voetbal club Roda JC.

Foto: Alexander Nammensma