Waterscouts met groot materieel naar Nationaal Water Kamp


Lichtgewicht kamperen is er dit jaar niet bij voor de waterscouts van 16-18 jaar. Met een stoet auto’s, twee vrachtwagens en een trailer is de groep naar Zeewolde vertrokken voor het grootste waterscoutingkamp van Europa. Visser ATR uit Harlingen, Walinga Transport B.V. uit Sneek en Aquatec uit Woudsend stelden de vrachtauto’s, materiaalcontainer en botenlift beschikbaar zodat alles binnen een dag ter plaatse was.

In Zeewolde beleven de Harlingers samen met 4500 andere jongeren allerlei activiteiten op en rond het water. Er wordt gekampeerd in 9 grote subkampen op het landgoed dat Scouting Nederland er heeft aan het Nuldernauw. Speciaal voor het kamp is een steiger aangelegd waaraan een kleine 500 vracht-, motor- en zeilboten van scoutinggroepen zijn afgemeerd. Het kampprogramma omvat natuurlijk onderlinge zeil-, roei- en wrikwedstrijden. Maar er is ook après-skiën, een waterspektakel, varende dweilorkesten, een vlettenrally, kampvuur, Silent Disco, dansles, een stormbaan en een Heldentraining. Verder wordt de bevolking van Zeewolde bedankt voor de gastvrijheid met een gondelvaart van honderden verlichte bootjes. Ook wordt tijdens het kamp een ecovlet gebouwd van gerecycled plastic. Internationale contacten zijn er ook. Vanuit Harlingen ging een extra zeilvlet mee voor buitenlandse groepen. Zo gingen de Harlinger scouts de eerste dag meteen al het water op met deelnemers uit Engeland en Israël.