Digitaal handiger met cursussen in Bibliotheek Harlingen


Wie digitaal handiger wil worden of een iPad- of computercursus wil volgen kan terecht in de Bibliotheek. Kennismaken met de computer is bijvoorbeeld een gratis cursus die start in Harlingen op 21 september. Voor deze cursus is geen ervaring met computers nodig.

Elke woensdag is er daarnaast een digitaal spreekuur in Bibliotheek Harlingen, voor vragen over apps, het downloaden van e-books en andere vragen over het gebruik van tablet, telefoon of laptop. Het digitaal spreekuur is elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur, het is gratis en aanmelden is niet nodig.

Op 20 september vertellen de medewerkers van Bibliotheek Harlingen alles over de website van de bibliotheek. Want behalve de openingstijden staat er nog veel meer informatie op. Boeken reserveren en verlengen kan bijvoorbeeld ook online. En wekelijks een mailtje ontvangen met de nieuwste boeken kan ook online geregeld worden. 27 september belichten de bibliotheekmedewerkers de online bibliotheek: van de tijdschriften-app tot e-books.

Gratis cursus Werken met de DigiD


11 oktober gaat de cursus Werken met de DigiD weer van start in Harlingen. Bij de overheid kun je steeds meer digitaal regelen. Zoals een afspraak maken bij de gemeente, rijbewijs verlengen, doorgeven van een verhuizing, werk zoeken via het UWV, toeslagen aanvragen en wijzigen. Hiervoor is het nodig om in te loggen met je DigiD. Tijdens de cursus Werken met de DigiD gaan cursisten een DigiD aanvragen en leren ze veilig inloggen en werken met de DigiD. De cursus is gratis en is inclusief een handig lesboek. Aanmelden kan in de bibliotheek of via ontdekdebieb.nl.

Windows10 basiscursus

Een dag later, op 12 oktober start de Windows10 basiscursus in Bibliotheek Harlingen. Een 6-delige cursus langs het bureaublad en de belangrijkste onderdelen van Windows10. Cursisten leren mappen en bestanden te beheren en te werken met apps, internet en e-mail. Ook onderhoud en veiligheid komen aanbod.