Grandioos jubileumweekend bij fc Harlingen!


Afgelopen weekend, op vrijdag en zaterdag, vond bij fc Harlingen de viering plaats van 100 jaar voetbal in Harlingen. De katholieken staan aan de wieg van het Harlinger voetbal in club verband omdat de R.K.v.v. Robur in 1921 officieel werd opgericht. De voorloper van de v.v. Harlingen: HZC werd in 1923 opgericht. De fusie tussen beide verenigingen in 2014 heeft geleid tot de huidige fc Harlingen en er is voor gekozen om, precies tussen de twee oprichting jaren in, 1 groot jubileumfeest te geven. De jubileumcommissie bestaande uit Erik Zandberg, Hilko Mulder, Johan Okkinga, Evelien Attema, Marjan Schuijl en Willem Noorloos hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om dit jubileum groots neer te zetten. En dat dit gelukt is, is afgelopen weekend wel duidelijk geworden. In samenwerking met de jubileumkrant/reünie commissie bestaande uit Niels Outhuijse, Henk Metz, Guus van Hurck en Joop van der Heide, het bestuur én de talrijke vrijwilligers kon van een bijzonder succesvol feest worden gesproken.

Tal van activiteiten passeerden afgelopen weekend de revue. In de kantine vond een fototentoonstelling plaats met foto’s en video’s uit het verleden van de drie verenigingen. Zoals verwacht was hier heel veel belangstelling voor. Veel oud-leden, oud-trainers, oud-leiders, oud-voorzitters, oud-spelers en overige belangstellenden bezochten de reünie die vrijdagmiddag om 16.00 uur startte waarbij zanger Dicky Power voor de muziek zorgde.

Opening tribune en de Old Stars

Na de openingstoespraken van Hilko Mulder, Johan Schikker (namens Stichting Sportakkoord) en voorzitter Nico Beuker werd om 19.00 uur de nieuwe tribune officieel geopend. Wethouder Hendrik Sijtsma hield vooraf een toespraak en sprak zijn bewondering uit aan de zelfwerkzaamheid van bestuur, sponsors en vrijwilligers. Vervolgens mocht hoofdsponsor Simon Lenger van Lenger Seafoods het lint doorknippen en was de opening een feit.


De nieuwe tribune en het gerenoveerde hoofdveld konden gelijk in gebruik worden genomen tijdens de wedstrijd fc Harlingen 1 tegen de Old Stars, een gemengd team van R.K.v.v. Robur en v.v. Harlingen. De wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Daisy Nota, met hulp van grensrechters Age Tichelaar en Nick Teerling.

Om 20.30 uur barste het feest los in de grote tent, dit onder de muzikale klanken van de ‘Kees Plat Band’ met zangeres Sonja. Herkenbare muziek met hits van BZN en The Cats. Een bijzonder gezellige avond die tot in de kleine uurtjes duurde.

King of Panna; EASY MAN

De jeugdleden van fc Harlingen werden zaterdag getrakteerd op een optreden van Easy Man. Het hoofdveld werd door Panna Knock Out Benelux omgetoverd in 1 groot Panna Knock Out Voetbalpark waar de jeugd diverse onderdelen langs gingen om hun skills en moves te laten zien. Easy Man (Jeand Doest) gaf een fenomenale show en liet maar weer zien, waarom hij de wereldkampioen Panna Knock Out is. Uitgekozen tot beste Panna speler van de dag is Stijn Postmus! Hij mag volgend jaar zijn skills laten zien op het NK!

Om 16.00 uur startte ook nu de feestmiddag, die muzikaal opgeluisterd werd door de ‘Wiebe van Dijk Superband’. Vanaf 20.30 uur zorgden ‘De Suskes’ voor een donders machtig mooi feest en ging het dak er spreekwoordelijk af in een afgeladen feesttent!

Dankwoord

Een groot woord van dank gaat uit naar beide commissies 100 jaar voetbal in Harlingen. Een jaar lang zijn zij bezig geweest met de voorbereidingen en de artikelen die maandelijks in deze krant verschenen met als slagroom op de taart de speciale jubileumkrant. Dank gaat uit naar Flevodruk voor de mooie opmaak, het drukken én de huis-aan-huis verspreiding. Maar ook een groot woord van dank gaat er naar alle sponsors en de vele vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en grenzeloze vertrouwen. Zij zijn er voor gaan staan en hebben bergen werk verzet! Het ontbrak niemand aan iets want Broodje Nuchter zorgde voor de catering het hele weekend. En last but zeker not least, alle bezoekers en belangstellenden. Het weekend had niet nóg grandiozer kunnen uitpakken als nu!