Waterscouts 2e op NK Lelievletzeilen


Je zeilt voor je lol, bij waterscoutinggroep Caspar di Robles. Toch sleepten de Harlingers afgelopen weekend in de leeftijdsklasse tot en met 18 jaar de tweede plaats in de wacht bij het Nationaal Kampioenschap Lelievletzeilen. Onder sterk wisselende weersomstandigheden werd gevaren op het Nuldernauw bij Zeewolde.

Door beurtelings windstiltes, regen, harde wind en zon waren het vijf uitdagende manches waarbij de wind, de vlaggen van het startschip, de wedstrijdboeien en de andere wedstrijdzeilers van de deelnemende teams alle aandacht vroegen. De Harlinger zeeverkenners (tot en met 15 jaar) behaalden een verdienstelijke negende plek. Op de foto de zilveren ploeg met Douwe Wezemer, Stan Heres, Wendy Zijlstra, Gilian Griffioen en Axel Wismann, geflankeerd door burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde.