Voor kinderen van alles te doen tijdens Kinderboekenweek Bibliotheek Harlingen


De Gi-ga-groene Kinderboekenweek is van 6 tot en met 16 oktober. Daarom is er de hele maand oktober van alles te doen voor kinderen in Bibliotheek Harlingen.

Alle kinderen kunnen meedoen aan de Lettervers-wedstrijd. Tot en met 17 oktober kunnen ze hun mooiste lettervers inleveren in de bibliotheek. Een lettervers is een gedicht waarvan bepaalde, meestal de eerste letters van iedere regel, achter elkaar gelezen zelf ook een woord of zin vormen. Oftewel: de beginletters van elke regel vormen de titel van het gedicht. En dat gedicht mag gaan over gi-ga-groene dingen. Maak bijvoorbeeld een mooie, creatieve, originele, te gekke, informatieve of grappige lettervers van een planten- of dierennaam. De Lettervers-wedstrijd is voor kinderen van 8 tot 12 jaar, inleveren kan tot en met 17 oktober in de Bibliotheek. De maker van de mooiste inzending wint een natuurboek.

Miniatuur boomhut bouwen

Op vrijdag 14 oktober kunnen kinderen vanaf 8 jaar in Bibliotheek Harlingen een miniatuur boomhut bouwen van zoveel verdiepingen als ze willen. De kinderen gaan aan de slag met ijscostokjes en lijm. En wie de boomhut gi-ga-groen wil maken, neemt zelf takjes, blaadjes en mos mee. Maak’m net als in de Boomhut-boeken supersonisch met lichtjes en draaiende delen. Daar helpen onze digitale toppers je graag bij. Naast hun eigen boomhut krijgen de kinderen ook het Boekenweekgeschenk (geschreven door de auteurs van de populaire Boomhut-serie)  mee naar huis! Aanmelden kan in de bibliotheek en via ontdekdebieb.nl.


Elke zaterdag: knutselen in de maakplaats

Niet alleen tijdens de Kinderboekenweek, maar het hele jaar door kinderen aan de slag in de Maakplaats in Bibliotheek Harlingen. Elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 en elke tweede donderdag van de maand van 14.30-16.30 staan de robotjes, 3D-printer en lasersnijder klaar om mee aan de slag te gaan. De digitale toppers helpen daar graag bij. De maakplaats is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar sommige apparaten zijn pas geschikt voor kinderen vanaf 6 of 9 jaar.

Babybieb voor baby’s vanaf 3 maanden

Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht: elke derde donderdag van de maand is Babybieb in Bibliotheek Harlingen. Van 11.00 tot 11.30 wordt er voorgelezen, gezonden en laten we de speciale baby-collectie zien. Het is voor ouders van kinderen van 3 maanden tot ongeveer anderhalf jaar. Baby’s hoeven niet stil te zitten, maar mogen ook gerust de bibliotheek ontdekken óf een tukje doen.