Aanvaring veerboot en watertaxi bij Terschelling


Update:

Bij de aanvaring tussen de sneldienst Tiger en de watertaxi Stormloper zijn twee mensen omgekomen. Een jongen van 12 jaar wordt nog vermist. Mogelijk wordt er nog een persoon vermist. Dit melden meerdere nieuwsdiensten waaronder RTL nieuws op hun website.

Volgens de KNRM waren acht mensen betrokken bij het ongeluk.

Bij een aanvaring tussen snelboot Tiger van Rederij Doeksen en de watertaxi Stormloper zijn meerdere passagiers van de watertaxi in het water geraakt. Dit gebeurde in het Schuitengat, een geul in de Waddenzee bij Terschelling.


De KNRM heeft mensen opgepikt uit het water, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Fryslân tegenover Omrop Fryslân. Daarvan heeft er in elk geval één persoon lange tijd in het water gelegen. Volgens de brandweer zijn er meerdere gewonden, onder wie twee zwaargewonden. Die zijn gereanimeerd, maar over hun toestand is verder niets bekend.

Er is volgens de Kustwacht nog één persoon vermist, een jongen van twaalf jaar. Er zijn meerdere reddingsboten op de plaats van het incident aanwezig. Die zijn op zoek naar personen die mogelijk in het water zijn beland. De Tiger zou water maken en de watertaxi zou zijn gezonken volgens een ooggetuige.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 2, daarmee kunnen de verschillende hulpdiensten beter samenwerken. De hoogste persoon binnen de brandweer of politie neemt nu de beslissingen, aldus de omrop.