Zo kun je voorbereid genieten van jouw rondreis met de auto

Wil jij deze vakantie een stedentrip maken in het buitenland? En het liefst door meerdere landen? Dan is het wel zo makkelijk om dit met een eigen auto te doen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om je eigen auto mee te nemen op vakantie. Bijvoorbeeld als je auto niet geschikt is om lange afstanden te rijden of als je met een vliegtuig naar jouw vakantiebestemming vliegt. Om toch te genieten van een enorme flexibiliteit en vrijheid is het huren van een auto een geweldige uitkomst. Zo kun je zelf bepalen waar je naartoe reist en wanneer je dat doet. Bij het maken van een rondreis per auto, is het heel voordelig om een creditcard op zak te hebben. Deze biedt veel voordelen bij:

Een leenauto huren

Voordat je aan jouw rondreis kan beginnen, is het natuurlijk verstandig en vooraf een huurauto te reserveren. Zo kun je tijdig op zoek gaan naar het beste aanbod en je in de voorwaarden verdiepen. Om een leenauto te huren en de betaling rond te maken, wordt vaak gevraagd naar een creditcard. Ook is een creditcard fijn om te hebben wanneer je de borg moet betalen. Zo hoef je geen contant geld op zak te hebben. Zorg dat er voldoende bestedingsruimte op de creditcard staat, zodat je niet verlegen komt te zitten. Uiteraard is het ook mogelijk om tussentijds geld bij te storten. Zo ben je zeker dat je de rekening kunt betalen.

Veilig tanken

Om ergens te willen komen met jouw huurauto, is het uiteraard belangrijk om de auto volledig vol te tanken. Met een creditcard kun je bij de meeste tankstations eenvoudig en snel tanken. Vooraf wordt gevraagd om jouw creditcard aan te bieden, waarna het station controleert of je voldoende geld op de pas hebt staan. Daarom wordt er een ruim geldbedrag, meer dan je waarschijnlijk kwijt bent, gereserveerd. Geen paniek; zodra je de tank vol hebt gegooid en klaar bent met tanken, wordt het resterende bedrag weer teruggeboekt. Met een creditcard zorg je dat je altijd genoeg geld op jouw pas hebt staan. Zo kun jij je reis weer voortzetten.

Tol betalen op tolwegen

Je ontkomt er bijna niet aan: je bent lekker aan het rijden en komt een tolpunt tegen. In veel Europese landen ben je verplicht om tol te betalen. Het liefst wil je zo snel mogelijk betalen en weer door. Betalen met contant geld is ook zo’n gedoe. Daarom is het wel zo handig om een creditcard bij de hand te hebben. Deze wordt bijna overal geaccepteerd en geeft vaak privileges. Zo zijn er vaak ook speciale rijen voor wie met creditcard wil betalen, waardoor je jouw reis snel kunt vervolgen. Hoe fijn is dat?

Parkeren in het buitenland

Wanneer je graag een bezienswaardigheid wilt bezoeken of een leuke plek tegenkomt tijdens jouw stedentrip, zul je jouw auto even moeten parkeren. Parkeren in een bewaakte parkeergarage is in veel gevallen een prettige oplossing. Natuurlijk moet je hiervoor wel betalen. Tegenwoordig kun je bij de meeste parkeergarages in Europa betalen met een creditcard. En het fijne is dat je helemaal niet meer hoeft te wachten bij een drukke betaalautomaat. Je steekt jouw creditcard bij binnenkomst en vertrek in de zuil bij de slagboom en je kunt weer verder. Zo raak je het vervelende parkeerkaartje ook niet kwijt.