Waddenrobkes (Kleutervoetbal)


Vorige week woensdag vond de eerste buitentraining voor de Waddenrobkes weer plaats. Na 6 weken Waddenhal waren de kinderen wel weer aan buitentraining toe en dat was te merken. Iedereen was dolenthousiast en iedereen had er weer veel zin in. Inclusief de trainers.

Er heeft afgelopen week een trainerswissel bij de Waddenrobkes plaats gevonden. Meike Bode kan helaas vanwege haar opleiding niet meer op tijd aanwezig zijn op de trainingen op de woensdagmiddag. Daarom moet ze (voorlopig…) stoppen. Gelukkig is er al een vervangster gevonden. Lize Schakenbos gaat het stokje van Meike overnemen. Lize speelt zelf bij Vrouwen 1 en staat bekend als een technisch vaardige speelster. Daar kunnen de kinderen dus nog heel wat van leren. Lize heeft de opleiding voor onderwijsassistente afgerond en zit nu in haar 1e jaar van de PABO. Niet alleen voetbaltechnisch maar ook pedagogisch dus een mooie aanvulling. We bedanken Meike voor haar enthousiaste trainingen bij de Waddenrobkes en hopen haar toch ook weer terug te zien. We wensen Lize heel veel succes en vooral veel plezier bij het trainen van de Waddenrobkes.

Vorige week was er nog een gasttrainer. Vanwege de afwezigheid van Storm en Jasper viel Justin de Jong in als trainer. Justin speelt zelf in JO19-2 maar kan als trainer ook prima uit de voeten zo bleek. Zowel Justin als ook de kinderen vonden het erg leuk. Bedankt Justin, en wie weet tot een volgende keer! En zo is de trainersstaf met Stephanie, Lize, Storm, Jasper en Tom (CIOS) weer op volle sterkte.

Na de eerste training was het afgelopen zaterdag alweer de eerste speelronde voor de landencompetitie. Om 9 uur uiteraard eerst de vlaggenparade waarna er weer 3 wedstrijdjes gespeeld werden. En ondanks de vakantie kon er al met 8 teams gestart worden. Wat een fanatisme en plezier ook hier weer. De kinderen maken in korte tijd veel progressie en je ziet hoe snel de ontwikkeling bij de 4 tot 7 jarigen gaat. Na afloop uiteraard penalty’s nemen om vervolgens tevreden huiswaarts te keren. Zaterdag a.s. is de 2e speelronde die ook weer om 09. 00 uur van start gaat. Zeerobben hoopt binnenkort met 10 teams bij het kleutervoetbal van start te kunnen gaan.


Eerst is er echter woensdag a.s. weer training op het Oostersportpark van 17.00 tot 18.00 uur. Kinderen/ouders/verzorgers die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de coördinator Lieuwe Wesselius op 06- 53353122. Of kom woensdagmiddag of zaterdagochtend even geheel vrijblijvend een kijkje nemen bij de training of wedstrijdjes op het Oostersportpark. Misschien is het wat voor jou. Op een leuke, speelse manier kennis maken met de voetbalsport voor zowel jongens als meisjes. Het kan bij Zeerobben!