Zeerobben Nieuws


Deze week in het Zeerobben Nieuws. Het Jeugdjournaal en bekervoetbal JO15-1 en JO19-1 die weer een ronde verder proberen te komen, een overzichtje van de De Meiden van Zeerobben van afgelopen week en de voorbeschouwing van Zeerobben 1 tegen Balk 1.


Jeugdjournaal

Afgelopen zaterdag werd de krokusvakantie afgesloten en dus was er nog niet een volledig programma. Toch waren er teams die wel in actie kwamen en bovendien was het de zaterdag van de start van de voorjaarscompetitie voor de Waddenrobkes. Zaterdag weer een bijna volledig programma.

Na 4 wedstrijden winst op rij verloor JO12-1 afgelopen zaterdag van Joure. (Foto: Frans Bode)

JO19

Zowel de 19-1 als de 19-2 hadden nog een vrij weekend. Zaterdag speelt JO19-1 wel weer voor de competitie. Wil JO19-1 nog een rol van betekenis gaan spelen in de hoofdklasse dan moet er zaterdag gewonnen worden van de koploper CVVO. JO19-2 heeft nog een vrij weekend.


JO17

Na de 0-2 thuisnederlaag tegen Blauw Wit was er een knap herstel in de uitwedstrijd tegen DZOH. De lange rit naar Emmen leverde 3 punten op door een knappe 1-4 overwinning. Zeerobben rukt op naar de 3e plaats en treft zaterdag op het Oostersportpark de nummer 2 van de ranglijst Urk. JO17-2 en JO17-3 kwamen niet in actie.

JO15

JO15-1 blijft zich vastbijten in het divisieniveau. Na de 1-0 overwinning op Frisia stond nu de uitwedstrijd tegen Assen op het programma. En ook deze lange rit leverde 3 punten op. In Assen werd er met 1-3 gewonnen. JO15-2 speelde niet en JO15-3 ging met 4-0 onderuit tegen SJO WTTC. Zaterdag wel weer competitie voor beiden tegen resp. Be Quick D en Frisia.

JO13

JO13-1 kwam niet in actie afgelopen zaterdag en moet zaterdag thuis aantreden tegen QVC. En ook een vrij weekend voor JO13-2 dat zaterdag op bezoek gaat bij SJO DFC.

JO12

JO12-1 is de 3e fase goed begonnen door 4 ker op rij te winnen. Daar kwam afgelopen zaterdag een einde aan. Thuis werd er met 2-5 van Joure verloren. Zeerobben voert nog steeds de ranglijst aan en treft zaterdag de nummer 2 ST IJVC/Blauwhuis. JO12-2 kwam niet in actie maar treft zaterdag Workum.

JO11

De JO teams kwamen niet in actie maar moeten zaterdag weer aan de bak. De streekderby tegen Franeker staat voor JO11-1 op het programma en JO11-2 gaat op bezoek bij Frisia.

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie worden geen uitslagen en standen gepubliceerd door de bond. Hier draait het om het vergroten van het spelplezier van de pupillen. Maar morgen komen de JO10-1 t/m JO10-3, de JO9-1 t/m JO9-3 en de JO8-1 en de JO8-2 allemaal in actie.

Zaterdag

We worden weer een beetje blij als we het programma van zaterdag zien. Weer veel jeugdvoetbal op het Oostersportpark met maar liefst 22 wedstrijden. 22 zult u denken? Oke, daar zijn dan wel 12 wedstrijdjes van de Waddenrobkes bij. Daarnaast gaan er nog eens 12 teams de provincie in. Dat alles maakt de zaterdag tot de allermooiste dag van de week. Vanaf 08.45 starten de eerste wedstrijden.


Bekervoetbal jeugdteams

Zowel JO19-1 als ook JO15-1 van Zeerobben zitten nog steeds in de beker. Het is een tijdje rustig geweest maar afgelopen week is de loting voor de volgende ronde geweest. JO19-1 gaat het in een uitwedstrijd opnemen tegen HZVV uit Hoogeveen. Deze ploeg komt net als Zeerobben uit in de hoofdklasse. De ploeg staat met 2 winst- en 1 verliespartij op een 5e plaats. De wedstrijd wordt op zaterdag 25 maart om 15.00 uur in Hoogeveen gespeeld.

JO15-1 heeft een thuiswedstrijd geloot. Zij treffen FC Assen. En dat is geen onbekende voor Zeerobben. Sterker nog, ze speelden afgelopen weekend tegen elkaar in Assen waar Zeerobben met 1-3 won. Maar de staf zal zeker ook weten dat behaalde resultaten in het het verleden… De thuiswedstrijd tegen FC Assen wordt ook op 25 maart gespeeld om 10.30 uur.


De meiden van Zeerobben

Ook een rustig weekend voor de meiden van Zeerobben. Alleen MO15-2 kwam in actie. De topper tegen Franeker stond op het programma. MO15-2 was koploer in de 2e klasse (3e fase) maar moet na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Franeker (1-4) die koppositie afstaan aan Terschelling en Franeker. Beiden hebben 13 punten. Zeerobben volgt op 1 puntje. Morgen gaan de meiden naar St. Annaparochie. MO15-1 had een vrij weekend maar speelt morgen wel weer. Dan komt Sneek Wit Zwart naar het Oostersportpark. De vrouwen van VR1 hadden een vrij weekend en zagen ook nog een keer de oefenwedstrijd tegen Grootegast worden afgelast. Morgen ook nog een vrij weekend voor VR1 die pas op 18 maart weer moeten tegen Blauw Wit.

MO15-2 verloor de topper thuis tegen Franeker met 1-4. (Foto: Frans Bode)

De competitie voor VR18+1 gaat vrijdagavond ook weer van start. Zeerobben sloot het najaar af met het kampioenschap maar dat ligt achter ze. Vanaf vanavond begint iedereen weer op 0. Zeerobben is ingedeeld bij FFS, ONS Sneek, Sneek Wit Zwart en SDS. De eerste ronde wordt vanavond gespeeld in Vegelinsoord bij FFS.


Voorbeschouwing Zeerobben – Balk

Belangen voor beide teams zijn groot

We begroeten een oude bekende op het Oostersportpark. In de eerste klasse hebben de beide ploegen met regelmaat de degens gekruist. Beiden zijn gedegradeerd en hebben in het begin van de competitie in Balk een draak van een wedstrijd gespeeld, die dan ook terecht met een brilstand eindigde. Het is te hopen, dat in Harlingen uit een ander vaatje wordt getapt, met veel doelpunten, aantrekkelijk spel en dat natuurlijk de drie punten in Harlingen blijven.

Al eerder is besproken, dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen. Bovendien is deze competitie interessant en aantrekkelijk, omdat alleen maar Friese clubs hierin deelnemen . Ook is er een verhoogde spanning onderin de ranglijst. Immers 2 teams degraderen rechtstreeks en 3 teams spelen een play-off voor behoud van het tweede klasserschap. Zeerobben staat weliswaar boven de grote middenmoot bestaande uit 7 teams, maar wel met slechts 5 punten en één wedstrijd minder gespeeld. We kijken nog steeds naar boven, waar de koppositie van Burgum 9 punten los, bijna onaantastbaar lijkt en Stiens als tweede net als Zeebben ook punten morst.

Balk kan zich zelf een grote dienst bewijzen door te winnen, zij komt dan drie punten achter de thuisclub. Zeerobben zal de winst moeten pakken om in ieder geval in de buurt van de koplopers te blijven. We verwachten ook vanuit Balk veel belangstelling voor deze cruciale wedstrijd. En zoals altijd worden de groenwitten gesteund door de altijd ( ook bij uitwedstrijden )aanwezige trouwe aanhang.