Officiële opening van stadsdienst de Futbringer


Vrijdag 10 maart was de officiële opening van de nieuwe buslijn de Futbringer Vanaf 1 maart 2023 kunnen inwoners van Harlingen meerijden met de Futbringer voor een bezoekje aan de markt, korte afspraak of een kleine boodschap in het centrum. Gemeente Harlingen start in samenwerking met taxibedrijf Van der Pol deze proef voor een lokale buslijn. De proefperiode duurt tot 1 maart 2024. Met de Futbringer wil de gemeente het makkelijker maken voor inwoners om van en naar het centrum van Harlingen te komen. De Futbringer is een initiatief van, door en met Harlingers.

Wethouder Erik de Groot: “Het is prachtig om de Futbringer door Harlingen te zien rijden. De samenwerking met taxibedrijf Van der Pol en Ondernemend Harlingen heeft tot een mooi resultaat geleid. Een geweldig voorbeeld van hoe lokale partijen een initiatief als dit kunnen vormgeven met elkaar.”.

Futbringer-actie

Met de Futbringer kunt u van en naar het centrum van Harlingen reizen. Op woensdag, vrijdag en zaterdag rijdt de buslijn tussen 10:00 en 13:00 uur. Voor 1 euro kunt u een kaartje kopen voor een enkele rit. Het buskaartje kan ingeruild worden voor een bakje koffie of thee in een aantal horecagelegenheden in Harlingen. Bekijk deze pagina voor meer informatie.