NLdoet 2023 – High Tea in de Batting met wethouder Paul Schoute


In het kader van NL Doet organiseerde stichting Present op vrijdag 10 maart een high tea voor de bewoners van de Batting in Harlingen. De tafels werden prachtig versierd en het was een bont en kleurrijk geheel.

Foto: Joachim de Ruijter

Vanuit verschillende afdelingen werden de bewoners naar het restaurant gebracht, sommigen ondersteund door familieleden en/of medewerkers. Lopend, schuifelend, in een rolstoel of zelfs met bed en al. In het restaurant, waar Jellie Breek de scepter zwaait, is plaats voor iedereen. Jellie organiseert vier dagen in de week een afwisselend programma voor alle bewoners van de Batting.

De vrijwilligers van stichting Present hadden alle voorbereidingen getroffen en heerlijke hapjes voorbereid. Samen met Jellie en de vrijwilligers van de Batting werd alles in goede banen geleid. Alle mensen hebben gesmuld van al het lekkers en genoten van het samenzijn en de mooie muziek die werd verzorgd door Piet Rinsma. Hij speelt regelmatig voor diverse gezelschappen en deze middag waren het allemaal bekende meezingers en inhakers. Bij het lied ‘daar bij het klein café aan de haven’ kwam wethouder Paul Schoute binnen.

De wethouder is in gesprek gegaan met een aantal bewoners. Op het eind van de middag was er nog een prachtig ontmoeting met een echtpaar uit Harlingen, waarvan de vrouw in de Batting woont en de man in hun eigen huis in Harlingen. Als echte Ouwe Seunen was er veel te bespreken met de wethouder. Toen iedereen al was vertrokken, brachten Paul en de echtgenoot de vrouw naar haar kamer. Tevreden werd de zaal weer opgeruimd door Jellie en alle vrijwilligers en vertelde de muzikant tegen de wethouder “als ik dan al die blije gezichten zie, is mijn dag weer goed en daar doe ik het voor”. Het was een samenzijn met mooie hoogtepunten en een ontmoeting tussen twee verschillende werelden. Uiteindelijk is dit waar Present (zijn) om draait, het omzien naar elkaar.