Zeerobben Nieuws


Deze week in het Zeerobben nieuws. Het jeugdjournaal, de voorbeschouwing van Zeerobben 1 tegen Wolvega 1 aanstaande zaterdag en informatie van de 2e editie van de door Zeerobben 4 georganiseerde Zupe Zaterdag die aanstaande zaterdag weer plaatsvind.


Jeugdjournaal

Thijs de Vries ziet al vroeg in de ochtend dat het voetbal op het Oostersportpark niet door kan gaan. (Foto: Frans Bode)

Maart roert zijn staart”. Dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. Op vrijdagavond was het al begonnen te sneeuwen en de hoop dat de sneeuw op zaterdagochtend snel door de zon zou verdwijnen kon vrij snel worden opgegeven.

Nog even was er de hoop dat wedstrijden vanaf 10.30 uur gespeeld konden worden maar ook dat bleek niet haalbaar. Toen ook bleek dat de wedstrijden van 12.00 uur niet door konden gaan werden vervolgens alle jeugdwedstrjjden afgelast.

En dus zal dit programma op een later tijdstip weer ingehaald moeten worden. Het lijkt er niet op dat hetzelfde scenario zich komend weekend gaat herhalen. En dus gaan we ervanuit dat de wedstrijden van morgen gewoon weer door kunnen gaan.


Zaterdag

Met 13 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling is het zaterdag volle bak op het Oostersportpark. Daar komen de wedstrijden van de Waddenrobkes ook nog eens bij. Naast de thuiswedstrijden zijn er ook nog eens 11 teams die de provincie in trekken. Op het Oostersportpark beginnen de eerste wedstrijden al om 08.45 uur. Ook komende zaterdag zal zonder twijfel weer de mooiste dag van de week worden.


Voorbeschouwing Wolvega – Zeerobben

Stap om hoog of naar beneden kijken

Na een voetbalvrij weekend hopen we zaterdag 18 maart weer de draad op te pakken in de competitie. Wolvega is de komende tegenstander en is een club waar terdege rekening mee moet worden gehouden. In de thuiswedstrijd, waarin Wolvega sterk terugkwam na een 2 – 0 achterstand, werd ternauwernood met 2 – 1 gewonnen. De bezoekers lieten een sterke indruk achter. Met 21 punten uit 15 behoort zij tot een grote middenmoot. Zeerobben staat daar weliswaar 5 punten boven en mag dus naar boven kijken, maar bij verlies komen de clubs uit de middenmoot dichtbij.

We moeten ver terug in de tijd om bij de laatste confrontatie tussen beide teams uit te komen. Voetbalseizoen 2001/2002 in de derde klasse A. Zeerobben won afgetekend met 1 – 4 in Wolvega en deed daarin een belangrijke stap naar het kampioenschap. De tegenstander Wolvega moest in deze competitie een stapje terugzetten en belandde daarna zelfs in de 5e klasse. De opmars naar de tweede klasse tekende zich in de afgelopen 4 jaren af en Wolvega rekent zich misschien wel tot een stabiele tweede klasser. Het belang van beide clubs is duidelijk. Zeerobben heeft in de competitie een tik om de oren gekregen in Leeuwarden ( Leovardia won met 3 – 1 ). We hopen, dat het een tik was om de Zeerobben wakker te schudden.


ZUPE ZATERDAG

Zaterdag is het weer zover. Dan organiseert Zeerobben 4 de 2e editie van “Zupe-zaterdag”. Nog mooier, nog grootser, nog spectaculairder dan de vorige editie zo is bekend gemaakt. Op het Oostersportpark staat de wedstrijd tussen Zeerobben 4 en AVC 3 in het teken van deze “zupe-zaterdag”.

Na de verloren wedstrijd eerder dit seizoen in Sexbierum zijn de mannen van “ut vierde” uit op revanche. Ook is het uiterst belangrijk om de drie punten in eigen huis te houden om bij te kunnen blijven met de top van competitie. 

Bomvol programma

Het 4e elftal, uitkomend in de kelderklasse, heeft zaterdag dus weer uitgeroepen tot “Zupe Zaterdag”. Tijdens de tweede editie van deze populaire voetbaldag heeft het vierde een mooi programma samengesteld. Morgen spelen ze allereerst de competitiewedstrijd tegen AVC 3, met voorafgaand een spectaculaire opkomst en een dankwoord voor hun teamsponsoren. Naast de gebruikelijke plichtplegingen is er na de wedstrijd een goed gevuld programma samengesteld om de derde helft mee te vullen. Zo is er een ‘Zupe verloting’ met meer dan 30 mooie prijzen. Al deze prijzen worden gesponsord door de vrienden van Zupe Zaterdag. Ook zal er live muziek zijn van Lenny & DJ Vivaro die er net als vorig jaar weer een feest van zullen maken. Verder wordt de middag/avond aangevuld met mooie foto’s, een grappige compilatie film en bijzondere verhalen.   

De wedstrijd begint om 15.00 maar voor en na de tijd zal er genoeg te beleven zijn. Wees erbij en kom op tijd!