De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – Drie wedstrijden uit en twee wedstrijden thuis. Twee keer winst en drie keer verlies, dat is de balans van afgelopen zaterdag. MO15-1 en MO19-1 mochten de drie punten bijschrijven en MO11-1, MO13-1 en MO15-2 moesten een verlies verwerken. VR1 speelde niet, deze wedstrijd is verplaatst naar aanstaande woensdag.

De meisjes van MO11-1 gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij het MO11-1 van SV Mulier in Witmarsum. En dan hoop je dat deze meisjes een keertje het geluk mee hebben en een klein puntje verdienen. Maar na het bekijken van de stand in hun competitie besef je dat dat eigenlijk onmogelijk is, Mulier is koploper en Zeerobben is hekkensluiter. Dat wondertje waar je op hoopt kwam er helaas niet, maar Mulier kreeg de overwinning niet echt cadeau van de Zeerobben. Er werd dan weliswaar met 4-0 gewonnen door de dames van Mulier, maar gezien de uitslag van de thuiswedstrijd van de robben was dit voor het gevoel bijna winst voor de Harlingers. Hun eerste ontmoeting met de huidige koploper eindigde in 0-17 overwinning voor Mulier. Je kan dus ervanuit gaan dat de Robbenmeisjes beter worden.

Ondanks de vechtlust wisten de meisjes van MO13-1 weer niet te winnen. Van Nicator MO13-1 werd 1-5 verloren al bleef de stand lang op een gelijkspel staan. (Foto: Dirk Bouma)

Afgelopen zaterdag speelden de meisjes van MO13-1 tegen het Leeuwarder Nicator MO13-1. Op zich speelden de Zeerobben meisjes niet eens zo’n slechte wedstrijd, al doet de uitslag van een 5-1 anders vermoeden. Pas laat in de 2e helft moesten de meisjes hun meerdere erkennen in de meisjes van Nicator. Tot die tijd hielden de Zeerobben aardig stand tegen de Leeuwarder ploeg. Waarschijnlijk speelde vermoeidheid bij de achterhoede van de Robbenmeisjes een grote rol en waar Nicator gretig gebruik van maakten. Ook bij MO13-1 zie je een groei en weet de ploeg steeds dichterbij een goed resultaat te komen, alleen laat dat helaas nog op zich wachten.

Aan het enthousiasme van MO15-2 lag het niet, al was het voor de meiden wel vroeg uit de veren afgelopen zaterdag. Om 9.00 uur stond een uitwedstrijd tegen SJO Dronrijp Foarút Combinatie MO15-2 te wachten. Dus op tijd uit bed en al vroeg verzamelen op de Robbenplaat. Aan een livevideo op Facebook was te zien dat de dames niet veel last hadden van het vroege uur. Helaas waren de meiden van DFC wakkerder want de Zeerobben liepen in Menaam tegen een 4-1 nederlaag op. Hoewel de dames gewend zijn aan gevoel van het winnen, gaan de dames met een verlies ook prima om. Een vierde plaats op dit moment in de competitie is niet slecht voor dit team dat grotendeels nog uit MO13 meisjes bestaat.

Ook MO15-1 had een uitwedstrijd op het programma en wel in het hoge noorden van Friesland. In Dokkum wachtte een wedstrijd tegen Be Quick Dokkum MO15-2. Na de nipte winst op de Leeuwarder Zwaluwen van vorige week zitten de meiden weer in een lekkere flow. In Dokkum stonden de dames in de rust al met 0-3 voor om uiteindelijk de wedstrijd met een 2-4 te beslissen. Goed genoeg op door te stoten naar de 2e plaats in de competitie. Volgens leider Henk Boutsma de taak voor de meiden om daar ook te eindigen aan het eind van de competitie. Gezien de komende tegenstanders lijkt het niet onmogelijk, maar het blijft voetbal en dan rolt het balletje soms niet zoals je in eerste instantie verwacht. We zullen het zien de komende weken.

Het debuut van Fleur Timmermans bij Zeerobben MO19-1 kon niet beter beginnen. Tegen de Heerenveense Boys MO19-1 wist ze een doelpuntje mee te pikken. (Foto: Dirk Bouma)

12 punten uit vier wedstrijden, 100% resultaat waar de meiden van MO19-1 aan het begin van het (najaar)seizoen niet eens van droomden. Maartoch is het de gelukkige waarheid waar de ploeg zich nu in bevindt. Na winst op Urk thuis (11-2), H’Boys uit (1-4), RVC uit (1-4) en afgelopen zaterdag H’Boys thuis (9-1) staat de ploeg vier bovenaan in de competitie met een doelsaldo van +23. Het elftal speelde afgelopen zaterdag zonder linkervleugelspits en topscoorder Inge Mulder maar mocht Fleur Timmermans verwelkomen als nieuw lid van het team. Fleur heeft in het verleden gevoetbald bij Robur/fc Harlingen en ONS Sneek. Voor de middenvelder kon haar debuut bij de Zeerobben niet beter beginnen, het derde doelpunt van de robben kwam op haar naam. De uiteindelijke uitslag na 90 minuten was afgelopen zaterdag 9-1 voor de oudste junioren van de Meiden van Zeerobben. Volgende week spelen de dames uit tegen hekkensluiter SC Joure MO19-1, een week later zal dan dé sleutelwedstrijd van deze competitie gespeeld worden op het Oostersportpark. Dan vindt de topper plaats tegen ST FC Meppel/Alcides MO19-1, de winnaar van deze wedstrijd kan dan weleens aan het einde van de competitie de kampioen worden.

Programma voor de komende week voor de Meiden van Zeerobben:

Woensdag 8 november  
20.00 uur MKV’29 VR2 Zeerobben VR1
 
Zaterdag 11 november  
08.45 uur Zeerobben MO15-2 SDS MO15-1
10.00 uur SDS MO13-1 Zeerobben MO13-1
10.45 uur SC Joure MO19-1 Zeerobben MO19-1
11.00 uur Zeerobben MO11-1 Mulier MO11-1
11.35 uur Zeerobben VR1 Arum VR1
11.55 uur Zeerobben MO15-1 Drachten MO15-1

 

Volg ondertussen de Meiden van Zeerobben op Facebook http://facebook.com/robbenvrouwen of op Twitter http://twitter.com/robbenvrouwen