De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

Foto: MO11-1 wist rivaal SC Franeker MO11-1 met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen in hun eerste wedstrijd van het seizoen.  

HARLINGEN – Het voetbalseizoen is inmiddels begonnen met de bekerwedstrijden. Zo ook bij de vrouwen/meidenafdeling van Zeerobben. Afgelopen weekend speelden een aantal teams alweer hun tweede wedstrijd voor de beker. Van de vier gespeelde wedstrijden werden er twee gewonnen en twee verloren. Opmerkelijk was de winst van de jongste meiden van Zeerobben. 

Om half negen al klonk het startsein van het seizoen voor de meisjes van MO11-1 van Zeerobben. Zo’n allereerste wedstrijd na een lange zomerstop is altijd even wennen, er heerste dan ook wat spanning in het team. Niet vreemd want de tegenstander was afgelopen zaterdag het MO11-1 van SC Franeker. Vorig seizoen een sterke tegenstander die de Robjes vaak lieten zien hoe je doelpunten maakt. Maar het ene seizoen is het andere niet en het kan zomaar anders gaan. En dat bleek ook wel. Na een 0-1 achterstand wisten de meisjes van Zeerobben MO11-1 terug te komen tot een 3-1 winst op de Franekers. De allereerste wedstrijd van het seizoen winnen is prachtig natuurlijk! Vooral ook omdat het dé streekderby is van NW Friesland. Zaterdag de return tegen de Franekers, dan op de thuisplaat van de tegenstander… Weer winst? We zullen het zien. 

MO13-1 ging op bezoek bij Oosterlittens MO13-1. Vorige week werd er thuis op het Oostersportpark nog met 0-5 verloren van het team uit Oosterlittens. Afgelopen zaterdag ging het helaas niet veel beter. Op eigen veld versloegen de dames van Oosterlittens de Zeerobben met 8-2. Een niet zo’n beste start van de meisjes van MO13-1. Het bekeravontuur eindigt hier voor de meiden en kunnen zich volledig gaan concentreren op de start van de competitie is op 22 september losbarst.  

Het nieuwe VR1 maakt ook niet zo’n beste indruk bij de start van het nieuwe seizoen. Zij wisten in Marknesse geen potten te breken tegen een super gemotiveerde ploeg van Sportvereniging Marknesse die ook nog eens goed konden voetballen. De Zeerobben kregen een 10-0 nederlaag te verwerken. Marknesse is dan best een eind weg om een pak rammel te krijgen. Maar goed, de Zeerobben stonden dan ook met precies 11 vrouwen op het veld en hadden geen wisselspeelsters voorhanden. Gelukkig ziet de ploeg deze bekerwedstrijden als oefenwedstrijden en hopen ze op betere tijden in de competitie. Zaterdag de laatste wedstrijd in deze bekerreeks. Dan gaan de dames op bezoek bij 2e klasser SC Bolsward VR1. Het zal in ieder geval weer een moeilijke wedstrijd worden voor de Zeerobben dames. Bolsward is een sterke ploeg die vorig seizoen overtuigend kampioen werd in de 3e klasse. 

MO17-1 is het seizoen wel lekker begonnen. Met winst op Minnertsga MO17-1 vorige week was het afgelopen zaterdag het MO17-1 van fc Harlingen waar de Zeerobben van wisten te winnen. Er was het vorige seizoen al een beetje de hoop bij Zeerobben MO17-1 om dit seizoen weer in dezelfde poule te zitten met de dames van de fc. In beide ploegen zitten veel meiden elkaar kennen van school, en dan is spelen tegen elkaar in een voetbalwedstrijd best wel leuk. Helemaal als je wint natuurlijk! Jammer genoeg voor de dames blijft het bij de bekerwedstrijden want in de competitie komen de ploegen elkaar niet tegen. Zaterdag waren de Zeerobben de sterksten zij wisten met 1-3 te winnen van de “Harlingers”. Aanstaande zaterdag gaat het MO17-1 van Zeerobben op bezoek bij AVC in Sexbierum. Ook deze ploeg heeft nog niet verloren in deze bekerreeks en zal het de Zeerobben zeker moeilijk maken. Of hier ook de winst te halen is, weten we zaterdagmiddag.  

Programma zaterdag: 

  • 08.45 uur. SC Franeker MO11-1 – Zeerobben MO11-1 
  • 10.20 uur. Zeerobben MO15-1 – Workum MO15-1 
  • 12.00 uur. AVC MO17-1 – Zeerobben MO17-1 
  • 14.30 uur. SC Bolsward VR1 – Zeerobben VR1 

Volgende week weer meer vrouwen/meidenvoetbalnieuws van de Meiden van Zeerobben. ⚽