De Meiden van Zeerobben

De Meiden van Zeerobben

HARLINGEN – Afgelopen zaterdag was het bekerdag en waren er geen reguliere wedstrijden voor de Meiden en Vrouwen van Zeerobben. Wel waren er voor twee van de zes teams nog een wedstrijd te spelen voor de Zwaluwen Jeugdbeker van de KNVB. MO11-1 en MO17-1 waren nog in de strijd om een plekje naar de volgende ronde van de jeugdbeker. Helaas zijn beide teams uitgeschakeld voor nog een ronde in deze bekercompetitie.  

Zowel MO11-1 als MO17-1 werden geloot voor een wedstrijd tegen twee teams van de zelfde vereniging. MO11-1 ontving om 9.00 uur het MO11-1 van MKV’29 en de dames van MO17-1 gingen op visite bij het MO17-1 van diezelfde club. Voor de Zeerobbenmeisjes was het MO11-1 van MKV iets te sterk. Na een 50 minuten spelen verloren de Harlingers met 0-3 van de Leeuwarden meisjes. Voor de jongste meisjes zit het bekeravontuur er op en kunnen ze zich volledig gaan concentreren op de competitie, waarin ze aanstaande zaterdag spelen tegen Sint Annaparochie MO11-1.Ook voor Zeerobben MO17-1 zit het Zwaluwen Bekeravontuur er ook op. Tegen het MKV’29 MO17-1 wist het, net als de wedstrijd in de competitie, niet echt potten te breken. Na een 6-2 verlies in de competitie moesten de Zeerobben ook in de beker de meerdere erkennen in MKV’29 MO17-1. In Leeuwarden verloren de Harlingers met 5-2 van de Leeuwarder ploeg. Voor de Zeerobben meiden zit het bekeren er op en moeten nu vol aan de bak in de competitie. De ploeg staat laatste en hebben de punten hard nodig. Voor zaterdag geen wedstrijd voor de meiden, deze is verplaatst naar aanstaande woensdag. Tegenstander dan is AVC MO17-1 uit Sexbierum.

Voor de rest van de teams is het zaterdag wel weer vol aan de bak. Zeerobben VR1 reist zaterdagmiddag af naar Leeuwarden voor een wedstrijd tegen Leovardia VR1. Voor de Zeerobben geen onbekende. In 2014 streden beide ploegen nog om het kampioenschap in de 4e klasse. De Zeerobben verloren de eerste wedstrijd toen van de Leeuwarders met 3-2, maar in de return trokken de Zeerobben aan het langste end en versloegen de Harlingers de Leeuwarder ploeg met 7-2 en wisten ze zo goed als zeker het kampioenschap veilig te stellen. Maar dat is al weer vier jaar geleden en zijn beide ploegen nu qua invulling veranderd. Het zal vast en zeker een spannende wedstrijd worden voor beide ploegen. Leovardia zoekt nog steeds naar hun eerste punt(jes) en de Zeerobben willen nu wel eens drie punten winnen na drie keer niet verder te komen tot een gelijkspel.

VR2 ontvangt zaterdag Leeuwarder Zwaluwen VR3. Na een paar weken geen wedstrijd te hebben gehad staan de dames van Zeerobben VR2 weer te trappelen om weer eens een wedstrijd te spelen. Na twee wedstrijden staan de dames al lekker aan kop in hun competitie. Of de ploeg zaterdag weer drie punten kunnen bijschrijven is bijna wel zeker. De Zwaluwen hebben na drie wedstrijden nog geen punt verdient. Maar goed, het blijft voetbal en daar kan het balletje raar rollen.

MO15-1 reist zaterdag af naar Franeker om de streekderby van het noorden te spelen tegen het MO15-1 van SC Franeker. De Harlingers zitten duidelijk in een stijgende lijn en zullen dat tegen de Franekers zeker doorzetten. De Zeerobben staan na drie wedstrijden op een keurige 3e plaats in de competitie, Franeker daarentegen staat met “zero points” op de laatste plaats.

Het MO13-1 treed zaterdag aan tegen Sint Annaparochie MO13-1. De ploeg staat met evenveel punten als Zeerobben op een vierde plaats in de poule. Zeerobben staat met een wedstrijd minder gespeelt op een derde plaats. Voor de Zeerobben dus zaak om dat te houden. De dames spelen de wedstrijd zaterdag thuis. Alle reden om de dames aan te moedigen.

Programma:

Zaterdag 27 oktober    
Tijd Thuis Uit
10.00 uur Sint Annaparochie MO11-1 Zeerobben MO11-1
11.30 uur SC Franeker MO15-1 Zeerobben MO15-1
11.40 uur Zeerobben MO13-1 Sint Annaparochie MO13-1
12.00 uur Zeerobben VR2 Leeuwarder Zwaluwen VR3
15.00 uur Leovardia VR1 Zeerobben VR1
Woensdag 31 oktober    
19.30 uur AVC MO17-1 Zeerobben MO17-1