Jeugdjournaal Zeerobben

Jeugdjournaal Zeerobben

Harlingen – Afgelopen zaterdag is voor JO19-1 en JO13-1 de competitie weer van start gegaan. Daarnaast werden er nog een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Genoeg activiteiten om de mensen weer naar het Oostersportpark te lokken.

Voor JO19-1 meteen een belangrijke krachtmeting want koploper Drachtster Boys kwam op bezoek in Harlingen. Bij winst kon Zeerobben weer aanklampen bij de top drie maar dat lukte helaas niet. De wedstrijd ging gelijk op en kon alle kanten op. Uiteindelijk ging de overwinning naar Drachtster Boys. Zij wonnen met 4-1 en nemen nu duidelijk afstand in de hoofdklasse van de overige teams. Zeerobben staat nog steeds op de 4e plaats.

Zeerobben JO13-1 is goed uit de winterstop gekomen en won afgelopen zaterdag met 5-2 van Drachtster Boys JO13-2. (Foto: Frans Bode)

Ook JO13-1 moest aantreden tegen Drachtster Boys op het Oostersportpark. Zij troffen daar het JO13-2 team uit Drachten. Zeerobben kwam meteen goed uit de startblokken en wist de wedstrijd uiteindelijk met 5-2 te winnen. Het staat nog op de 5e plaats in de hoofdklasse maar kan weer voorzichtig omhoog kijken.

Verder werden er nog oefenwedstrijden gespeeld door o.a. JO11-1, JO15-1 en JO17-1. Dit ter voorbereiding op de competitie die ook voor deze teams binnenkort weer van start gaat. Overigens is de competitieindeling voor de overige jeugdteams afgelopen week ook bekend geworden en openbaar gemaakt via voetbal.nl. Op zaterdag 10 februari gaan alle teams weer los. Dan op het Oostersportpark weer “gewoon” 19 wedstrijden bij de jongens en de meiden. Maar daarover volgende week meer.

Zaterdag

Zaterdag hervat JO15-1 om 10.30 de competitie met een thuiswedstrijd tegen ONB JO15-1 (de nummer drie van de ranglijst). Maar er is meer te doen. JO17-1 speelt thuis om 12.00 uur een oefenwedstrijd tegen SDS JO17-1.  Om 09.00 uur start de JO11-afdeling met een onderling toernooi. Dit toernooi zal rond de klok van 11 uur afgelopen zijn.