Jeugdjournaal Zeerobben

Jeugdjournaal Zeerobben

Harlingen – Afgelopen zaterdag werd de 1e kampioen bij de jeugdafdeling gehuldigd. JO12-4 won in Bolsward en is niet meer te achterhalen. De kinderen kregen na afloop van de wedstrijd de schaal uitgereikt. Maar er gebeurde meer.

De jongens van JO9-2 speelde een leuke wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek met kansen en doelpunten over en weer. (Foto: Frasn Bode)

JO19Na het verlies tegen koploper Flevo Boys wist Zeerobben zich tegen CVVO niet te herstellen. In Lemmer werd het 3-0. Hierdoor zag het L. Zwaluiwen weer passeren op de ranglijst waardoor de ploeg nu derde staat. JO19-3 verloor thuis met 1-5 van Black Boys.

JO17

JO17-1 kent een goede fase. Na winst op SWZ Boso Sneek en Franeker werd er afgelopen zaterdag gewonnen van SJO Broekster Walden. Door de overwinningen is de ploeg opgeschoven naar de 7e plaats op maar 1 punt achterstand van de nummer 4. Voor JO17-2 viel er geen eer te behalen tegen koploper Zwaagwesteinde. Het werd maar liefst 12-0.

JO15

Of het nou onderschatting was of een complete off-day, feit blijft dat JO15-1 de wedstrijd tegen Workum geheel onnodig verloor. De schade viel mee want de 2e plaats blijft gehandhaaft. Het werd 1-2 in de laatste minuut van de wedstrijd. Een mooi gelijkspel was er voor JO15-2 in de wedstrijd tegen Workum. JO15-3 was met 1-11 veel te sterk voor SF Deinum en JO15-4 haalde een verdienstelijk punt tegen Tzummarum.

JO13

JO13 kon geen vuist maken in Leeuwarden tegen FVC en verloor met 5-0. JO13-2 had een vrije zaterdag.

JO12

Wederom winst voor JO12-1. Dit keer was de ploeg te sterk voor Blauw Wit en won met 5-2 waardoor het nu nog steviger op de 2e plaats staat. Zeerobben 12-2 speelde tegen SDS een goede wedstrijd en won met 5-1 en ook winst voor JO12-3. Een monsterscore werd het tegen Franeker. De jobngens wisten aar liefst 14 keer het net te vinden. En JO12-4 maakte het succes bij de JO12 groep complete. Zij wonnen met 0-5 en sleepten ook nog eens het kampioenschap binnen. Dat werd uitbundig gevierd.

 

JO11

JO11-1 heeft het ritme weer te pakken. Na de winst van vorige week deze week opnieuw drie punyen. Tegen SJO DFC werd het 2-6. JO11-2 speelte een 3-2 overwinning over de streep tegen SDS e nook drie punten voor JO11-3 dat met 1-12 van Woudsend won.

JO10, JO9 en JO8

Ook bij deze groep (10 teams) was het weer genieten. Omdat de ontwikkeling en het spelplezier voorop staat heeft de KNVB besloten geen uitslagen en standen meer bij te houden. Dat is bijzaak. Zeerobben ziet deze groep zich steeds meer ontwikkelen. Wie daar getuige van wil zijn moet op zaterdagochtend eens komen kijken. Het kan nog net voor de winterstop.

Zaterdag 9e speelronde Wadddenrobkes

Het was afgelopen woensdag feest op de training bij de Waddenrobkes en de JO9 en JO8-groep. De Pieten kwamen op bezoek en trainden fanatiek mee tot grote vreugde van de kinderen. (Foto: Frans Bode)

Afgelopen zaterdag was het weer genieten bij de Waddenrobkes. De kinderen hadden er weer zin in en speelden hun wedstrijdjes volenthousiasme.  En het kon deze week niet op. Woensdag kwamen de Pieten van Sinterklaas een kijkje nemen bij de Waddenrobkes. Ze trainden zelfs nog mee. Op zaterdag 15 december a.s. staat de laatste speelronde op het programma voor de Waddenrobkes. Deze speelronde wordt ieder seizoen afgesloten met een feestelijke huldiging van alle teams en vrijwilligers.

Deze keer probeert Zeerobbenhet nog ietsje feestelijker te maken voor de jongste jeugd. De Waddenrobkes mogen namelijk hun laatste wedstrijdjes van het jaar spelen op het hoofdveld. Bovendien mogen ze na de huldiging in de kantine ook nog met zijn allen mee in de line-up met het vlaggenschip Zeerobben 1 voorafgaand aan de thuiswedstrijd met de huidige koploper HZVV 1 uit Hoogeveen. Hoe gaaf is dat?

Op deze speciale zaterdag beginnen de wedstrijden van de Waddenrobkes om 12.30 uur.

Zaterdag

Nog even en de winterstop staat voor de deur. De laatste wedstrijden worden de komende weken gespeeld. Voor morgen staan er nog genoeg thuiswedstrijden op het programma. Voor liefhebbers van jeugdvoetbal dus nog de mogelijkheid om de jongens/meisjes aan het werk te zien. Om 08.30 uur wordt het bal geopend.

Trainerstalent bij Zeerobben

Dit keer niet de kinderen op de voorgrond maar de trainers van de Waddenrobkes. Zij zorgen al op vroege leeftijd voor de basistechnieken bij de kinderen. Dat ze plezier hebben met elkaar is vanzelfsprekend. (Foto: Frans Bode)

Harlingen – Wie veel bij Zeerobben komt op zaterdag maar ook doordeweeks kan het niet ontgaan zijn. Het barst van het talent. Met name bij de onderbouw lijkt Zeerobben grote stappen gemaakt te hebben. Er worden geen standen en uitslagen meer bijgehouden bij de JO10, JO9 en JO8 maar wie deze jongens zaterdag ziet voetballen kan niet anders concluderen dat Zeerobben vaak verder is als de tegenstanders. Niet zozeer fysiek maar wel op technisch/tactisch niveau. Dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Daar wordt hard voor gewerkt en misschien ligt de sleutel tot succes wel bij de Waddenrobkes.

De Waddenrobkes bij Zeerobben draaien op volle toeren! De grote groep kinderen die iedere woensdag spelenderwijs leert voetballen wordt iedere training ingedeeld in kleine groepjes van 6-8 kinderen. Hiervoor heeft de club veel trainers nodig.

Iedere woensdag staan de Waddenrobkes met 6-10 trainers op het veld. Naast ervaren voetbaltrainers als Edwin Zijlstra, de teruggekeerde Sander Helfrich en Wietse de Wit dient zich dit jaar ook een nieuwe groep jonge trainers aan, spelers van de jeugdteams bij Zeerobben.

JO19-1 spelers Daan de Schiffart en Harmen ten Hoeve zijn alweer met hun 2e of 3e jaar bezig bij de Waddenrobkes. Nieuw bij de trainersgroep is Cyrus Boerman, speler van JO19-1. Naast voetballen volgt Cyrus de opleiding CIOS. Hij loopt stage bij verschillende teams van Zeerobben, waaronder de Waddenrobkes. Nieuw zijn ook Pepijn Otten, Lars de Boer, Ralph Debipersad en Jort Albada, allen spelers van  JO15-1. Deze jongens doen het echt fantastisch! Ondanks hun nog jonge leeftijd zie je meteen dat het trainersbloed erin zit bij deze jongens. Bovendien is de jongste jeugd van Zeerobben gek op deze jongens. Een prachtig voorbeeld hoe Zeerobben het voetbalspelletje van de ene generatie doorgeeft aan de andere generatie. Zeerobben is er maar wat trots op.

De volgende link naar een filmpje graag toevoegen bij het verslag: https://www.youtube.com/watch?v=-x7bk0jYLLM