Weekendoverzicht HMHC

Eerste schoolhockeytoernooi bij de Harlinger mixed hockeyclub is een feit

Afgelopen vrijdagmiddag stond het eerste schoolhockeytoernooi op het programma aan de Westerzeedijk in Harlingen voor alle groepen 3 en 4 uit Gemeente Harlingen. Een aantal scholen hadden voorafgaand deelgenomen aan 3 hockeylessen tijdens de gymlessen door Hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heida, waarbij buurtsportcoach Stijn als contactpersoon fungeerde. Zo kregen de kinderen het hockeyen al een beetje onder de knie. Om 15 uur kwamen er zo’n 30 kinderen van basisscholen ’t Wad, De Sint Michaëlschool en ’t Baken. In groepjes deden ze verschillende spelletjes en wedstrijdjes. Zo moesten de kinderen onder andere proberen de bal omhoog te spelen op een soort schans en deden ze een curling spel. Veel jeugdtrainers van HMHC en andere vrijwilligers waren uitgerukt om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Het was een geslaagde middag met veel hockey, maar bovenal veel lol. Vermoeid verlieten de kinderen het veld en werden nog verblijd met limonade en fruit, dat gesponsord werd door JOGG Harlingen. Het winnende team was team Kampong uit groep 3 van de Sint Michaëlschool, die de wisselbeker meekreeg. Niet alleen het winnende team kreeg een beloning, want ook de andere spelers hadden hun uiterste best gedaan en kregen een medaille. De prijzen werden mede mogelijk gemaakt door Stichting Sportpromotie.

Harlinger dames 1 strijdend ten onder in Hardenberg

Manon van der Meer die één van haar succesvolle rushes loopt

Na een wereldreis vanuit het mooie Friesland kwamen de dames aan in Hardenberg. Een ding was zeker: het zou erg warm worden. Na een korte warming up begonnen de dames scherp aan de wedstrijd. Er werd hoge druk gezet waardoor de dames van Hardenberg hier moeilijk onderuit wisten te hockeyen. Vele kansen werden gecreëerd, maar een doelpunt liet nog op zich wasten. Gelukkig wist Jente Bijlsma bij de strafcorner uit de rebound te scoren. 0-1 voor de Harlinger dames! Hierna had Harlingen nog vele kansen om nog een doelpuntje te maken. Helaas was het Hardenberg, die dit deed door middel van een strafbal. Waarna het 1-1 stond. Toen kakte de dames wat in. Niet veel later kreeg Harlingen een strafcorner tegen, waardoor Hardenberg op een voorsprong kwam. Vlak voor rust scoorde Hardenberg de 3-1. In de rust kreeg Harlingen tactische tips van coach. Met goede moed gingen de meiden het veld weer in. Ondanks de warmte liet Harlingen enorme vechtlust zien. Manon van der Meer stond achterin te knokken en maakte continu mooie rushes langs de zijlijn. Zo ook in de tweede helft waarna de bal bij Jenna Burkels in de stick kwam, die hem in de loop aan Hannamay Tjalsma meegaf. Hannamay liep met snelheid de keeper voorbij en scoorde de 3-2. Helaas had Hardenberg hier gelijk een antwoord op en kon de 4-2 binnen tikken. Maar de Harlingers hebben gevochten voor wat ze waard waren en konden door mooi samenspel en passes in de loop weer de cirkel van Hardenberg binnenkomen. Joyce Heida wist mooi het achterlijntje te halen en Hannamay stond precies goed om de 4-3 binnen te schieten. Met nog 5 minuten op de klok, was het net te weinig om de gelijkmaker te maken. Aankomende week spelen de Harlinger dames thuis tegen Assen om 13.00 uur.

Dames 2 ditmaal gelijkspel in Groningen

Voor de tweede achtereenvolgende week reisde Dames 2 af naar GHBS in Groningen.

Deze week een ochtendwedstrijd tegen GHBS D18.

Het werd een fysieke wedstrijd waarin het de dames lukte om elkaar goed te blijven coachen. Door dat goede samenspel en een paar mooie reddingen van de keepster bleef het uiteindelijk een wedstrijd zonder doelpunten. Eindstand 0 tegen 0.

HMHC Heren 1 uitgeput na zware wedstrijd tegen Hardenberg

Sjoerd Nieuwland maakt gebruik van zijn snelheid

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen volgden de heren van HMHC de dames naar Hardenberg. Na een week zonder wedstrijd is er veel getraind op het aandachtspunt van de eerste wedstrijd tegen Meppel: Met meer rust op eigen tempo spelen. Aangezien de heren een vaste bemanning van 10 man hebben, is een volle bank een felbegeerde luxe. Als ondersteuning zijn deze wedstrijd Maarten Vlieger en Vincent Steevensz meegereisd. Nadat Vincent zaterdag alle vijf doelpunten van zijn eigen wedstrijd op zijn naam had, trachtte hij dit getal zondag te verhogen.

Met de stralende zon op het gezicht namen de heren de bal uit aan het begin van het eerste kwart. Zoals opgedragen werd er rustig begonnen aan de wedstrijd om deze warme namiddag door te komen. Deze rust bracht ook weinig scherpte met zich mee waar de technische spitsen van Hardenberg van profiteerden. Wakker geschud door een vroege achterstand is Harlingen steeds meer in zijn eigen spel en tot kansen gekomen. Door het goed verleggen van de verdediging en het snelle spel van het middenveld kwam de aanval tot kansen vanaf de kopcirkel. Door de kundige keeper hebben deze kansen niet geleid tot punten. Hardenberg was succesvoller in de afronding en sloot het eerste kwart af met 3-0.

Na een korte drinkpauze en aanwijzingen van aanvoerder Onno-Jan Onnes begon Harlingen sterk te spelen. Het tempo werd bepaald door de Friezen en hun aanvallen werden meer gedoseerd en gevaarlijker. Het duurde niet lang voordat de bal bij Hardenberg in het net belandde. Het geluk en de opluchting van de Harlingers was van korte duur. De scheidsrechters hadden na overleg toch besloten het doelpunt af te keuren.

Deze teleurstelling zorgde juist voor extra strijdlust, terwijl Harlingen kansen bleef creëren. Na veel strafcorners waar de keeper een bepalende rol in speelde, was het voor de Harlingers duidelijk: Er moet om de keeper heen worden gespeeld. Met een goed uitgewerkte strafcorner wist Harlingen dit perfect te doen. Na snel samenspel op de kopcirkel kreeg Lucas de Vries de bal achter de keeper op de achterlijn waar hij de bal snel vanuit een lastige hoek in het doel wist te pushen. Met 4-1 op het bord probeerde Harlingen de achterstand in te halen voor de rust, maar nadat aanvallen op niks uitliepen wist Hardenberg met snelle counters te scoren. Met de warmte was de nagejaagde inhaalslag uiterst vermoeiend en kwam de rust als geroepen.

Tien minuten rust bleek niet genoeg om weer zo sterk te beginnen aan het derde kwart. Door vermoeidheid en de hitte werd minder gecreëerd en zwakte de scherpte weer af. Het aantal kansen voor Harlingen nam geleidelijk af en zo werd de tweede helft doorbijten tijdens de vele aanvallen van Hardenberg. Na een verlossend fluitsignaal werd het veld verlaten met 7-1 als eindstand.

De noodzaak voor extra wissels is zo nog eens benadrukt en Vincent wist zijn doelsaldo van dit weekend niet uit te breiden.

TEAM VAN DE WEEK | De eerste overwinning voor de jongens A1

Vincent Steevensz maakt alle vijf doelpunten

Afgelopen zaterdag speelde de jongens A1 op het thuis veld tegen Groningen. Na de nederlaag van vorige week in Stadskanaal waren ze wel toe aan een overwinning. Helaas was de vaste keeper niet aanwezig en moest een speler invallen, waardoor er maar 1 wissel was. In combinatie met het warme weer zou dit nog voor problemen kunnen zorgen. Maar al snel scoorde Harlingen 1-0 tegen de Groningers. Ze kregen de sfeer te pakken en maakte de heren uiteindelijk met 5-0 in en behaalden hun eerste overwinning van het seizoen. De jongens hopen dat zij dit aankomende zaterdag in Leeuwarden voort kunnen zetten. Ze hebben er zelf in ieder geval alle vertrouwen in.

Uitslagen HMHC

Dames 1              –             Hardenberg D1                3-4

Dames 2              –             GHBS D18                          0-0

Meisjes B1          –             Westerkwartier B1         0-9

Meisjes B2          –             Eelde B1                            0-0

Meisjes B3          –             Quick Stick B4                  0-2

Meisjes C1          –             Leeuwarden C4               8-0

Meisjes C2          –             Afgelast

Meisjes D1         –             Groningen D4                   4-2

Meisjes D2         –             Stix D2                                2-1

Veteranen           –             GHBS HA                            3-2

Heren 1               –             Hardenberg H1                1-7

Jongens A1         –             Groningen A3                   5-0

Jongens C1         –             Groningen C2                   0-15

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.