TSM Catering BV verzorgt Springtij-lunch voor 500 personen

Vandaag mocht onze horeca-afdeling in opdracht van Springtij een heerlijke vega lunch voor 500 personen bereiden. De opdracht was om gebruik te maken van zoveel mogelijk lokale producten. Dat bood ons de kans om samen te werken met een aantal bedrijven uit de omgeving, die kok Marije voorzagen van heerlijk verse ingrediënten, waarmee zij en haar team aan de slag gingen.


“Mevrouw de Molenaar” Christa Bruggenkamp uit Witmarsum leverde ambachtelijke desembroden. Niet alleen maalde ze het (Groninger) meel voor de broden, maar ze bakte ze ook. Bioboer Pieter uit Tzum voorzag ons van biologische eieren en de groente voor deze lunch werd geleverd door het Hummelhus uit Heerenveen. Tot slot kon natuurlijk de Vlielander zeewierkaas niet aan het menu ontbreken!

Marije en haar keukenbrigade verwerkten deze pure ingrediënten tot een heerlijke Springtij-waardige lunch:

  • Courgettesoep
  • Sandwiches belegd met eiersalade, Vlielander zeewierkaas, ei- en tomatensalsa en zoetzure komkommer.
  • Biologisch bietensap en smooties van seizoensproducten, kruiden- en fruitwater
  • Snack komkommers, worteltjes en brood met diverse biologische groentespreads.

Nadat de bezoekers hadden genoten van hun lunch, vervolgden zij hun reis naar Terschelling, waar Springtij Forum van donderdag 26 t/m zaterdag 28 september wordt gehouden.

Springtij beweegt visionairen, ontwerpers, financiers, ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en studenten door ze bij elkaar te brengen in een omgeving van kunst en natuur en stimuleert samenwerkingsverbanden en cross-over oplossingen voor een duurzame toekomst. Het hele jaar door zet Springtij duurzame thema’s op de nationale agenda en daagt uit tot actie met impact. Het driedaags Springtij Forum dat op Terschelling wordt georganiseerd, vormt een jaarlijks hoogtepunt.

Meer informatie:

www.eetbaarfryslan.frl/locatie/mevrouw-de-molenaar
www.natuurtuinhummelhus.nl/groenten
www.bioboerpieter.nl
www.zeewierkaas.nl
www.springtij.nl
www.rederij-doeksen.nl
www.grandcafepromenade.nl