Weekendoverzicht fc Harlingen

fc Harlingen 1

fc Harlingen 1 reisde afgelopen zondag af naar Warga voor de eerste competitiewedstrijd. Na een klein kwartier nam Jesse Mulder vanaf een meter of vijfendertig de bal op de pantoffel en met een hard, strak schot knalde hij de 0-1 tegen de touwen. Tien minuten later kwam Warga op gelijke hoogte. fcHarlingen zou hands hebben gemaakt binnen de lijnen en de scheidsrechter kende een strafschop toe. Deze werd dus benut door Warga en die kwamen vlak voor rust ook op voorsprong.In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor fcHarlingen een kleine nederlaag moest incasseren, terwijl men eigenlijk wel minimaal een punt verdiend hadden.

fc Harlingen VR1

fcHarlingen VR1 probeerde overeind te blijven tegen Oudega. Foto: P. IJdema.

De Vrouwen van fc Harlingen maakten een valse start afgelopen zaterdag tegen de dames van Oudega VR1. Het eerste kwartier verliep rustig tot in de 17e minuut het eerste doelpunt in het voordeel van Oudega viel. Niet veel later scoorde de bezoekers de 0-2, maar deze werd door buitenspel afgekeurd. Fc Harlingen probeerde de stand weer gelijk te trekken, maar dit lukte niet in de eerste helft. Met een paar wijzigingen tijdens de tweede helft was het snel raak en viel de 0-2. Daarna ging het snel en bleef Oudega scoren. Het werd uiteindelijk 0-6. Foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Peter IJdema zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmHcuWDw   

Komend weekend:

Voor VR1 staat er aankomende zaterdag een uitduel tegen SDS VR1 op het programma. SDS is de eerste wedstrijd voortvarend van start gegaan in een 11-0 overwinning op Zeerobben VR1. Het zal dan ook een lastige uitdaging worden. 

Na een hele serie uitwedstrijden speelt fc Harlingen 1 zondag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Het is het slotstuk van een “superzondag” waarop alle senioren thuis spelen. Een mooie gelegenheid voor de allerjongste spelertjes om eens kennis te maken met deze senioren. Voor deze groep (JO8, JO9, JO10) is er een Meet&Greet met de spelers van fcHarlingen 1. Zij mogen onder andere mee in de line-up lopen.Het vlaggenschip trapt rond de klok van 14.00 uur af, waarbij Bakkeveen de tegenstander is. De laatste keer dat Bakkeveen in Harlingen speelde is ruim zeven jaar geleden: op 22 april 2012. Dat duel werd toen gespeeld op het Balkland. Terug naar nu: beide teams verloren hun eerste wedstrijd en zullen beide voor de winst willen gaan. Wedstrijdsponsor is JelsmaKoelma Notarissen. Een ieder is van harte welkom om de jongens aan te moedigen. In de rust en na de wedstrijd is er live muziek van Wiebe en Wijtze. 

Programma senioren:

Zaterdag 28 september, thuis:

12.30 uur SDS VR1 – fc Harlingen VR1

Zondag 29 september, thuis:

09.45 uur fc Harlingen 3 – S.F. Deinum 2

10.00 uur fc Harlingen 3 – Langezwaag

11.45 uur fc Harlingen 2 – SC Boornbergum’80 2

14.00 uur fc Harlingen 1 – Bakkeveen 1