Weekendoverzicht fc Harlingen

fc Harlingen 1

Het veld was door de vele regen nat en glad en ook de wind maakte het voetballen niet makkelijk. Omstandigheden waarmee de bezoekers uit Bakkeveen het beste om leken te kunnen gaan. In de 15e minuut kwam Bakkeveen op voorsprong nadat de keeper van fc Harlingen weggleed en de speler de bal simpel in het doel kon schuiven: 0-1. Fc Harlingen zette vlak voor rust een mooie aanval op en deze verdiende een doelpunt. Echter meende de grensrechter van de gasten dat fc Harlingen buitenspel stond en werd de aanval onterecht afgefloten. Na de aftrap van de tweede helft was fc Harlingen direct gevaarlijk. Een hoekschop kon nog door de doelman over de lat worden getikt, maar vijf minuten later was het raak. Imro Schouwenaar probeerde het vanaf een meter of dertig en zag de bal tussen de lat en de keeper in het doel belanden: 1-1. Na de gelijkmaker ging fc Harlingen beter voetballen en had kans op meer. Beide ploegen kregen nog kansen op de winnende treffer, maar na negentig minuten was de eindstand 1-1.

fc Harlingen VR1

De Vrouwen van fc Harlingen zagen hun wedstrijd in Easterein tegen SDS VR1 afgelast worden. Deze wedstrijd is verplaatst naar 14 december


Zondag stond in het teken van de Meet&Greet dag bij fc Harlingen. Alle spelertjes van JO8, JO9 en JO10 waren uitgenodigd om de spelers, trainer en leiding van het eerste elftal te ontmoeten. En wat waren ze onder de indruk. Ze mochten overal kijken en na de kennismaking en rondleiding gingen de spelertjes onderlinge wedstrijdjes spelen. Vanwege de aanhoudende regen werd het programma iets ingekort en na het patat-eten werd de dag afgesloten met een heuse line-up en liepen de kinderen met de mannen van fc Harlingen 1 en Bakkeveen 1 mee het veld op. Fc Harlingen bouwt ook met de jongste jeugd aan de toekomst! Foto: D. Breidenbach.

Komend weekend:

Voor VR1 staat er aankomende zaterdag een uitduel in Oudemirdum tegen NOK VR1 op het programma. Twee weken terug speelde de VR1 de laatste wedstrijd tegen Oudega VR1, deze ging verloren met een 0-6 stand. NOK heeft ook nog maar 1 wedstrijd gespeeld, die ging met 3-2 verloren tegen SWZ Boso Sneek. Zodoende staat NOK op de 7e plaats met 0 punten. Aftrap van de wedstrijd aanstaande zaterdag is om 12:00 op sportpark De Skelp in Oudemirdum.  

Komende zondag gaat fc Harlingen 1 voor de tweede keer binnen een half jaar op bezoek op het eiland, want dan is sc Terschelling de tegenstander in Midsland. De eilanders zijn nog puntloos en zullen er alles aan doen de punten op het eiland te houden. Fc Harlingen weet echter dat er punten te verdienen zijn, want vorig seizoen wonnen de havenstedelingen beide onderlinge duels. Het duel begint zondag om 14.30 uur.

Programma senioren:

Vrijdag 4 oktober, THUIS:

19.30 uur fc Harlingen 45+ neemt het thuis op tegen Zeerobben 45+, SC Stiens 45+ en Foarut 45+.

Vrijdag 4 oktober, UIT:

19.30 uur fc Harlingen VR2 neemt het op Sportpark De Bining in Arum op tegen Oosterlittens VR1, Bolsward VR2 en Arum VR1.

19.30 uur fc Harlingen 35+ neemt het op Sportpark It Fliet in Witmarsum op tegen Tzum 35+, Arum 35+ en Mulier 35+.

Zaterdag 5 oktober, UIT:

12.00 uur NOK VR1 – fc Harlingen VR1

Zondag 6 oktober, UIT:

10.00 uur SWZ Boso Sneek 4 – fc Harlingen 4

10.30 uur LAC Frisia 1883 3 – fc Harlingen 2

11.00 uur De Sweach 2 – fc Harlingen 3

14.30 uur Terschelling 1 – fc Harlingen 1